Duoraadslid

Tom Leenders

Wonen & Bouwen (WB) | Ruimtelijke Ordening (RO)

Tom Leenders is duoraadslid bij de fractie van de PvdA Amsterdam met als belangrijkste portefeuille Wonen & Bouwen.

 1. Tom Leenders, als wij zeggen ‘Amsterdam’, wat zeg jij dan?
  Zorg goed voor de stad die ons zo lief is.
 2. Als wij zeggen Partij van de Arbeid, wat zeg jij dan?
  Van ‘wie bouwt? Wibaut!’, tot ‘in gelul kun je niet wonen’. Als sociaaldemocraten hebben we altijd gestreden voor een betaalbare en mooie stad voor iedereen. Meer dan ooit is dat nu nodig.
 3. Stel, we maken jou vannacht wakker en je mag op eigen houtje één ding meteen regelen in Amsterdam. Wat zou je dan kiezen?
  Dan probeer ik er toch twee te regelen ;). 1) een betaalbare woningvoorraad van hoge kwaliteit. 2) een Amsterdam dat klaar is voor de digitale toekomst.
 4. Wat doe je allemaal naast je raadswerk?
  Als adviseur werk ik bij het Ministerie van Financiën aan de digitale strategie. Naast mijn werk vind ik het heerlijk om te voetballen met mijn maten en lekker te koken.
 5. Wat is voor jou de mooiste plek in Amsterdam?
  Dat zijn er zo veel. Maar laat ik het eerste noemen wat in mij opkomt: de Weesperpoort. Een prachtige brug waar tot voor kort het beeld van Wibaut stond, ook iemand die mij inspireert. Ik loop er iedere dag langs op weg naar mijn werk en vind het dan fijn even dat beeld van Wibaut te zien. Jammer genoeg is het beeld nu even weg voor renovatie.
 6. Wat doe je het liefste op een zonnige zondagmiddag?
  De fractievergadering voorbereiden, nee grapje. Het liefst wandel ik zonder doel of richting de stad in samen met mijn lief, drink ergens een kop koffie of een biertje om ergens in het gras of op een bankje te zitten met de krant of een boekje. En daarna Ajax kijken!
 7. Wie inspireert jou?
  Tony Judt en Kamp Seedorf. Tony Judt omdat hij feilloos laat zien waarom sociaaldemocratie zo belangrijk is geweest en nog steeds is. Kamp Seedorf, omdat ze te gekke ‘pieces’ maken, waaronder die van Eberhart. Als ik kunst van Kamp Seedorf zie, word ik altijd vrolijk.
 8. Als je een bekende uitspraak boven je bed moest hangen, welke zou dat dan zijn?
  Beter een vogel in de hand, dan geen hand
 9. Van welk initiatief in Amsterdam word je intens gelukkig?
  Amsterdam in progress! Een initiatief van Amsterdammers die zich zorgen maken over de balans in de stad en met goede analyses en voorstellen komen.
 10.  Wat wil je nog kwijt tegen de Amsterdammers die op jou gestemd hebben tijdens de gemeenteraadsverkiezing 2018?
  Bedank voor je vertrouwen, want zo voelt dat :). En als je ideeen of voorstellen hebt, spaar ze niet op en houd ze niet voor je. Bel, mail of app me. Daarnaast: als we goed voor onze stad willen zorgen, kunnen een paar extra stemmen op de PvdA de volgende keer geen kwaad. Kom dus uit voor je keuze en help mee