Wethouder

Marjolein Moorman

Onderwijs, Armoedebestrijding, Schuldhulpverlening en Jeugdzorg

Marjolein Moorman is onze wethouder Onderwijs, Armoede, Schuldhulpverlening en Jeugdzorg en was de lijsttrekker van de PvdA Amsterdam bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. De strijd voor gelijke kansen staat centraal in alles wat zij doet. Wil jij alles over haar weten? Bezoek dan haar website www.marjoleinmoorman.nl

Marjolein haar verhaal voor Amsterdam

 

Marjolein haar boek Rood in Wassenaar

26 januari is het boek Rood in Wassenaar van onze lijsttrekker en wethouder Onderwijs, Armoede en Inburgering Marjolein Moorman verschenen. In het boek – een persoonlijk pleidooi voor een kansrijk leven voor iedereen – deelt Marjolein haar ervaringen en visie op de maatschappij. Ze biedt een perspectief waarin gelijkwaardigheid en kansengelijkheid centraal staan. En hoop, in een tijd dat wantrouwen en cynisme de politiek beheersen. 

Het boek Rood in Wassenaar ligt vanaf vandaag in alle boekhandels en is ook online te bestellen. Klik daarvoor op deze link.

Marjolein in de media

4/03/2022, NRC: Twistgesprek met Claire Martens (VVD) en Marjolein Moorman (PvdA): „De VVD zegt: succes is een keuze. Daar heb ik moeite mee.”

26/02/2022, Parool: PvdA-lijsttrekker Marjolein Moorman: ‘Het woord vrijheid is gekaapt door rechts’

12/02/2022, NRC: “Politiek is voor mij geen carrière.”

31/01/2022, Dit is M: “We moeten beter naar elkaar omkijken”, aldus Marjolein Moorman

26/1/2022, Parool: Wethouder Moorman schreef een boek: ‘Voor mij is politiek ook persoonlijk’

29/12/2021, Nederlands Dagblad: Marjolein Moorman en Sander Schimmelpenninck maken zich zorgen over de kloof tussen arm en rijk in de samenleving.

27/12/2021, Libelle: Marjolein Moorman: “Wij hadden het thuis niet breed.”

27/11/2021,  Trouw: Marjolein Moorman: ‘Slecht onderwijs is op den duur levensbedreigend’

01/05/2021, Parool: Marjolein Moorman: ‘Als politiek een marketingtruc wordt waarin je alleen doet wat het beste verkoopt, haak ik af’