Door Marjolein Moorman op 21 augustus 2021

Marjolein Moorman: dromen in Amsterdam

Lieve kinderen van Amsterdam,

Hebben jullie een fijne zomer gehad? Deze week gaan de scholen weer open! En misschien ben ik daar wel nooit eerder zo blij om geweest. Jij ook? De vorige twee schooljaren waren best moeilijk door corona. Ik hoop dat we dit jaar dat stomme virus helemaal achter ons kunnen laten en dat de scholen niet meer dicht hoeven. We moeten ons nu nog wel aan wat regels houden om elkaar te beschermen, maar hopelijk kunnen jullie binnenkort weer helemaal zorgeloos naar school. En kunnen jullie de meester of juf ook weer gewoon een knuffel geven. Ik denk dat er heel wat meesters en juffen zijn die daar ontzettend naar uitkijken.

“Het beeld van jullie in de klas met al die fantastische Amsterdamse leraren maakt mij heel erg vrolijk.”

Het beeld van jullie in de klas met al die fantastische Amsterdamse leraren maakt mij heel erg vrolijk. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb soms ook nog wel wat zorgen. In Amsterdam hebben we op sommige scholen bijvoorbeeld nog steeds te weinig leraren om goed les te geven. En de huizen in onze stad zijn steeds duurder aan het worden, waardoor het voor bijvoorbeeld leraren steeds moeilijker is om een huis te vinden. En misschien ook wel voor jullie later als je een fijn huis zoekt voor jezelf. Ik denk daar veel over na. Hoe we Amsterdam een stad kunnen houden voor iedereen, ook als je niet heel rijk bent.

“Ik ben ooit in de politiek gegaan omdat ik geloof in eerlijke kansen.”

Ik ben ooit in de politiek gegaan omdat ik geloof in eerlijke kansen. Dat is inmiddels al best lang geleden, al ruim 11 jaar. Misschien was je nog niet eens geboren. Maar als ik aan de kinderen van Amsterdam denk, dan weet ik dat ik daarmee door wil gaan. Omdat ik er graag voor wil zorgen dat jullie een goede toekomst krijgen. Mijn droom voor Amsterdam is dat onze stad een plek blijft voor iedereen, met een eerlijke kans om iets moois van je leven te maken.

Stuur jouw droom naar mij op! 
Wat is jouw droom? Daar ben ik heel benieuwd naar. Ik ga de komende maanden weer veel bezoekjes brengen aan Amsterdamse scholen. Ik heb inmiddels al meer dan 100 scholen bezocht. Misschien kom ik jou daar wel tegen en kan je mij jouw droom persoonlijk vertellen! Dat lijkt me heel leuk. Maar mochten we elkaar mislopen, dan kan je mij ook altijd je droom voor Amsterdam opsturen. Maak er een mooi verhaal van, of een filmpje, of misschien een tekening of schilderij. Dan kan ik die ophangen in mijn kantoor, zodat ik elke dag word herinnerd aan de dromen van de jonge Amsterdammers .

Je kan je wensen en dromen sturen naar Postbus 202, 1000 AE Amsterdam of naar [email protected] 

Ik wens je een hele fijne eerste schooldag en een heel goed schooljaar!

Tot snel!

Marjolein Moorman (PvdA)
Wethouder Onderwijs, armoede en inburgering

Marjolein Moorman

Marjolein Moorman

Marjolein Moorman is onze wethouder Onderwijs, Armoede, Schuldhulpverlening en Jeugdzorg en was de lijsttrekker van de PvdA Amsterdam bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. De strijd voor gelijke kansen staat centraal in alles wat zij doet. Wil jij alles over haar weten? Bezoek dan haar website www.marjoleinmoorman.nl Marjolein haar verhaal voor Amsterdam   Marjolein haar

Meer over Marjolein Moorman