Stadsdeelbestuurder Amsterdam Nieuw-West

Sandra Doevendans

Wie ben je?
Ik ben Sandra Doevendans, woon in Geuzenveld met mijn zoon Luca en weekendpleegkind Matthew en een aantal dierlijke bewoners. Ik werk als strategisch adviseur op thema’s binnen het sociaal domein. Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van schulden en daar heb ik het boek ‘Schone Lei’ over geschreven. Ik ben jaren actief geweest als sleutelfiguur in de stad om polarisatie tegen te gaan en zie waarom we aandacht moeten blijven schenken om de mensen in de stad te blijven verbinden. Ook mag ik radio maken bij radio Mart in Amsterdam Zuidoost om mensen te inspireren en motiveren. Zo nodig ik in het programma ‘Doevendans op Zaterdag’ elke keer gasten uit om te vertellen welke obstakels zij moesten overwinnen om te komen waar ze nu zijn. Daarnaast maak ik met ‘Doevendanst draait door’ een muziekprogramma. Hierin koppelen we muziek aan emoties en ervaringen.

Waarom houd jij van Amsterdam?
Als 1 maand oude baby werd ik geadopteerd door echte Amsterdamse ouders. Ik heb daarom vele kanten van de stad in mij. Van Johnny Jordaan, tante Leen tot aan het concertgebouw. Amsterdam staat voor mij als een mix van allerlei mensen. Vroeger voelde ik al dat ik ‘anders’ was. Ik pas in geen enkel hokje. Zo ben ik een bekeerde moslima, alleenstaand (pleeg) moeder, ondernemer, ervaringsdeskundige, vrijwilliger, verwente spelletjesfan en nog veel meer. Amsterdam is de stad waar dat kan en daarom hou ik er zo van!

Wat wil jij voor Amsterdam?
Amsterdam is een stad voor iedereen, maar niet iedereen voelt dat nog zo. Daarom is het belangrijk dat Amsterdam weer de meest inclusieve stad wordt die kijkt buiten de schotten en protocollen naar haar Amsterdammers en zorgt dat zij centraal staan om een gelukkig leven te kunnen leiden met een betaalbaar en warm huis, goed onderwijs en vooral saamhorigheid in je wijk en buurt. Voor iedereen een plek om te zijn wie je bent!