Door op 26 maart 2015

PvdA vraagt aandacht voor dakloze gezinnen

Vanmorgen heeft raadslid Maarten Poorter in een spoeddebat in de gemeenteraad aandacht gevraagd voor tientallen gezinnen die door te weinig plekken in de crisisopvang in verschillende hotels in de stad worden geplaatst. Het lukt de gemeente niet om genoeg crisisopvangplekken te creëren, waardoor gezinnen tussen hotelkamers pendelen. Op dit moment verblijven 53 dakloze gezinnen in noodopvang, waarvan 34 gezinnen in hotels.

Poorter: ‘Een gezin wordt niet zomaar dakloos: er zal vast veel gebeurd zijn; een huisuitzetting na betalingsachterstanden, schulden. Misschien is dit de ouders te verwijten, misschien is het een bikkelhard gevolg van de economische crisis. Feit is dat het hier om kinderen gaat die een groot deel van hun jeugd in slechte omstandigheden doorbrengen’.

Genoeg plekken binnen de noodopvang zijn noodzakelijk, maar niet altijd even makkelijk snel te creeeren. Maarten Poorter dringt er daarom ook op aan dat er alles op alles wordt gezet om huisuitzettingen door woningcorporaties alleen gebeuren in het geval van uiterste nood. Poorter: ‘Veel gezinnen in de stad leven op het randje van de afgrond. Als een gezin eenmaal valt duurt het jaren voor het er weer bovenop is’.

Poorter heeft benadrukt dat hij de komende tijd in de commissievergaderingen van de gemeenteraad blijvende aandacht hier aan wil besteden.

Lees ook het artikel in het Parool hierover op Blendle.