23 mei 2021

Even voorstellen: verkiezingsprogrammacommissie 2022

Wie schrijven het plan van PvdA Amsterdam voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022? Op 25 maart 2021 heeft de ALV de verkiezingsprogrammacommissie bekrachtigd. De leden stellen zich graag aan je voor.

Kijk hier voor meer informatie over het verkiezingsprogramma en hoe jij je input kan geven.

Tanja Jadnanansing

Tanja is voorzitter van het stadsdeel Zuidoost. Haar motto is: “lees zoveel mogelijk, leer zoveel mogelijk en laat zoveel mogelijk van je horen.”

Een leuk weetje: elke dag staat ze om 5.30 op om te mediteren en te lezen.

Jolein Baidenmann

Jolein (47) is lid van het bestuur van de PvdA Amsterdam en trekt binnen de commissie het thema Duurzaamheid, vanuit haar 15 jaar ervaring met de thema’s circulaire economie & energie- en warmtetransitie. Gedurende haar 25-jarige lidmaatschap van de PvdA heeft ze al vele bestuurlijke rollen gehad, bijvoorbeeld als voorzitter van de PvdA Buitenlandcommissie.

Jolein is transitiemanager & futurist,  is auteur van het boek ’10 Kenmerken van de Futureproof Organisatie’ en werkt in het dagelijkse leven voor het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat. Jolein woont met haar samengesteld gezin met 3 pubers op het Javaeiland.

Mohamed Belkasmi

Mohamed (21) doet de master Bestuurskunde; Besturen van Veiligheid. Hij is twee jaar bestuurslid geweest van de PvdA Amsterdam en nu onderdeel van de verkiezingsprogrammacommissie. Hij is geboren en getogen in de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord.

Leuk feitje; hij was een voetbal profcarrière gestart en heeft verscheidene aanbiedingen gekregen van voetbalclubs waaronder van FC Barcelona, Real Madrid en Ajax. “FIFA is echt een goed spel.”

Hendrik Jan Biemond

Hendrik Jan zit op dit moment in de Amsterdamse gemeenteraad voor de PvdA. Daarnaast is hij advocaat/partner bij Allen & Overy.

Hendrik Jan: “Amsterdam is van ons allemaal. We moeten dus verschillen respecteren en niet uitvergroten.”

Flora Breemer

Flora is sinds 2009 zeer actief voor de PvdA, met name in Amsterdam Zuid waar ze nu stadsdeelbestuurder is.

Flora: “Ik ben zeer blij dat ik me over het verkiezingsprogramma mag buigen. Als kind had ik vanaf dat ik kon schrijven een verhaaltjesschrift waar ik graag in schreef. Ik had toen niet kunnen bevroeden dat ik ooit zou meewerken aan een verhaal (met een happy end!) voor de stad waar ik geboren en getogen ben.”

Philip Cotterell

Sinds 3 jaar is Philip docent economie en zit in het stedelijk bestuur. Hij verdeelt zijn tijd tussen een gymnasium in Oost en een brede schoolgemeenschap in Nieuw-West. Voorheen was hij werkzaam in het duurzame bedrijfsleven, waar hij zich onder andere bezig hield met de levering van laadpalen en zonnepanelen. Verder houdt hij van fietsen, yoga, oude films en Captain Beefheart.

Tijn Croon

Tijn (26) woont met zijn vriendin Lisa op de Zeedijk. Hij promoveert aan de TU Delft op een proefschrift over betaalbaar en duurzaam wonen, en werkt daarnaast als adviseur.

Voetballen doet hij bij TOS Actief en voetbal kijken het liefst in de Johan Cruijff ArenA. Als niet onverdienstelijke alt saxofonist is hij momenteel op zoek naar een brassbandje.

Michiel Geuzinge

Michiel is geboren en getogen in Amsterdam, hij woont nu met zijn vrouw en twee kinderen in Bos en Lommer. In het dagelijks leven is hij adviseur openbare orde en veiligheid. Hij helpt gemeenten die niet goed raad weten met een bepaald veiligheidsprobleem, bijvoorbeeld overlast van jongeren. Hij heeft zich aangemeld voor de verkiezingsprogrammacommissie om zijn kennis beschikbaar te stellen en om leden zo goed mogelijk in staat te stellen hun ideeën mee te geven.

Kelly Heeren

Kelly (29) woont op IJburg en is de hoofdredacteur van het verkiezingsprogramma voor de PvdA Amsterdam van 2022. Ze is werkzaam als acquirerend redacteur bij Fontaine Uitgevers, waardoor ze het gewend is om met een rode pen door teksten heen te gaan om ze zo krachtig, aantrekkelijk en concreet mogelijk te maken.

Kelly: “Ik heb ontzettend veel zin om van dit verkiezingsprogramma het allermooiste en allerbeste programma ooit te maken!”

Barend Wind

Barend (31) is geboren en getogen Amsterdammer en woont met zijn vrouw en dochter van 7 maanden in Slotermeer. Hij werkt bij een woningcorporatie en als docent op de universiteit, in zijn vrije tijd is hij een fanatiek wielrenner.

Zijn aandachtspunten binnen de programmacommissie zijn wonen, vervoer en duurzaamheid. Hij wil graag bijdragen aan een veilige, leefbare en groene stad met gelijke kansen voor alle kleine Amsterdammertjes.

Ahlam El Yaakoubi

Ahlam woont samen met haar man en haar vierjarige zoon in Amsterdam Noord. Ze heeft strafrecht gestudeerd en werkt nu als jurist bij de UvA. Ze zit in het stedelijk bestuur en is secretaris van het landelijk Netwerk Sport. Daarnaast heeft ze een eigen karateschool.

Liz Zoetekouw

Liz (27) huurt met haar vriendin een verdieping in de Rivierenbuurt. Doordeweeks werkt ze bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat als persvoorlichter, in het weekend hockeyt ze bij de Amsterdamse club HIC.

Liz houdt van Frankrijk en heeft daar enkele zomers gewerkt als animatrice op de camping. Eenmaal heeft ze de felbegeerde prijs “animatrice van het jaar” gewonnen.