29 april 2015

Dag van de Arbeid: alle activiteiten in Amsterdam op een rij

Op 1 mei vinden overal in de stad activiteiten plaats in het kader van de Dag van de Arbeid. De PvdA-afdelingen organiseren bijeenkomsten en gaan in gesprek met leden en vrijwilligers. Hieronder vindt u een overzicht van activiteiten die al bekend zijn. De komende dagen zal deze lijst verder groeien.

Noord
Traditiegetrouw wordt op 1 mei de Dag van de Arbeid in Het Schouw gevierd. Sprekers zijn Otwin van Dijk, Tweede Kamerlid PvdA en Coby van Berkum, bestuursvoorzitter Amsterdam-Noord. Zij zullen spreken over solidariteit, de langdurige zorg en over hoe men de sociaaldemocratische idealen in de politieke realiteit kan vertalen. Het muzikale gedeelte is in de handen van het 32 stemmen sterke koor Melange Rood. Zij zullen zowel vertrouwde als nieuwe strijdliederen zingen. Ook dit jaar hopen we op deelname vanuit de gehele buurt. Vrijdag 1 mei 13:30 – 15:30 uur. Adres: Het Schouw Huis van de Buurt, Dollardplein 2; 1025 XJ Amsterdam Noord. Tel. (020) 756 40 00. Download hier het programma: Persbericht 1 mei 2015 Het Schouw

Zuidoost
In woon- en zorgcentrum De Venser wordt traditiegetrouw een viering gehouden, waarbij het Morgenrood koor komt optreden. Om 13 uur is de inloop met koffie en PvdA-gebak, om 14 uur worden toespraken gehouden en is er een gesprek met de aanwezigen. Ook wordt er gezongen en rozen uitgereikt. Iedereen is welkom. Adres: Berthold Brechtstraat 1, 1102 RA Amsterdam Zuid-Oost.

Oost
Traditiegetrouw wordt op 1 mei de Dag van de Arbeid in het Willem Dreeshuis gevierd. Het programma begint om 10.30 uur en duurt tot ongeveer 12 uur. Sprekers zijn Bart van Bruggen, voorzitter Jonge Socialisten en Otwin van Dijk, Tweede Kamerlid PvdA. Zij zullen spreken over solidariteit, de langdurige zorg en over hoe men de sociaal democratische idealen in de politieke realiteit kan vertalen. Het muzikale gedeelte is in de handen van het koor Morgenrood onder de bezielende leiding van Otto van den Aardweg. Zij zullen vertrouwde strijdliederen zingen. Ook dit jaar wordt gehoopt op deelname vanuit de gehele buurt en erbuiten. Iedereen is van harte welkom! Adres: Willem Dreeshuis, Hugo de Vrieslaan 65, 1097 EG Amsterdam Oost.

Zuid
Tijdens de 1-mei-viering van de PvdA-Zuid en de ouderencommissie wordt een discussie georganiseerd over het thema ‘Een betaalbare woning in mijn eigen buurt!’. Raadslid Carolien de Heer leidt het gesprek, waaraan onder anderen Winnie Terra (voorzitter van de huurdersvereniging Amsterdam), Freek Ossel (oud-wethouder Amsterdam en nu burgemeester van Beverwijk en Egbert de Vries (directeur Amsterdamse Federatie Woningbouwcorporaties en lid landelijk bestuur PvdA) deelnemen. Aansluitend volgt een muzikaal slotdeel waarin Jan Haver Amsterdamse liedjes en smartlappen zingt. Adres: Old School, Gaasterlandstraat 3-5, van 13.30 tot 16.30 uur. Contact? Elles Bense, tel: 020-66 21 123 of 06-42 25 76 540 mail: ellesbense@hotmail.com.

FNV in Martin Luther King Park

De Dag van de Echte banen wordt door de FNV georganiseerd. Het programma start met een mars vanaf 12 uur bij de RAI naar het Martin Luther Kingpark. Daar begint om 13.30 uur een programma, met onder meer een debat, een optreden van Lange Frans & Band en een speech van FNV-voorzitter Ton Heerts. In het park is de hele middag een 1 mei-markt. De dresscode is rood! Meer informatie op de site van de FNV.