Door op 6 augustus 2013

Blog: nuttig, leerzaam, mooi en gezellig dagje Artis

Het is half twaalf en het zweet stroomt over mijn rug. Ik zeul met een hele lading lunchpakketten dwars door dierentuin Artis. Gelukkig heeft de dierentuin een prachtige, schaduwrijke plek voor ons gereserveerd.

We doen namelijk met dertig PvdA’ers en dertig ouderen een dagje Artis. Hiermee vragen we aandacht voor het Maatjesproject van het Amsterdamse Rode Kruis. Maar liefst 1 op de 11 Amsterdammers is eenzaam. Dat kan een enorm effect op iemands leven hebben.

Het is gelukkig een prachtige dag en de ouderen genieten. Maar voor ons als organisatie is het soms zweten. De ouderen worden met busjes opgehaald en dat duurt altijd langer dan verwacht. Er ontstaat hier en daar vertraging en dat vergt heel wat gepuzzel.

Het komt allemaal goed. En bovendien arriveert onze speciale gast keurig op tijd. Staatssecretaris Jetta Klijnsma sluit zich bij ons gezelschap aan. Naast dat het een mooie dag is, is dit ook een nuttige dag. Ik spreek een hoop ouderen en hoor waar ze tegenaan lopen.

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan en ik ben druk bezig met de zorgparagraaf. Daarbij wil ik natuurlijk dat alle Amsterdammers de zorg krijgen die ze nodig hebben. Dat is ontzettend belangrijk, omdat de gemeente er de komende jaren steeds meer taken bij krijgt.

Deze week organiseert de PvdA Amsterdam dan ook de Week van de Zorg. We gaan langs instellingen en spreken met bewoners, ouders en professionals. Zo krijgen we een nog beter beeld van de zorg in Amsterdam. Ik heb er zin in.