Door op 12 december 2013

Amsterdamse ouderenzorg te vaak onder de maat: tijd voor kwaliteitsaanpak

De Open Hof is vandaag onder verscherpt toezicht gesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Het ontbreekt bij het woon- en zorgcentrum volgens de inspectie aan deskundigheid en kennis bij het personeel. Ook zijn medicatievoorziening en clientendossiers niet op orde. Voor de PvdA Amsterdam is dit reden om nogmaals flink aan te bel te trekken.

Raadslid Maarten Poorter: ‘Er zijn te veel misstanden in de Amsterdamse ouderenzorg. De kwaliteit is te vaak onder de maat. Ook vandaag blijkt dat helaas weer. Dit is het zoveelste incident in een lange reeks. Bewoners zijn hiervan de dupe. Dat mag niet zo zijn. Juist voor onze kwetsbaarste Amsterdammers moet de zorg op orde orde zijn.’

De PvdA Amsterdam wil een kwaliteitsaanpak voor de Amsterdamse ouderenzorg. Hiervoor doet de partij voorstellen in het verkiezingsprogramma Amsterdammers Maken de Stad. De komende tijd zullen deze plannen verder worden uitgewerkt.

Maarten Poorter zal naar aanleiding van het verscherpte toezicht aanstaande woensdag mondelinge vragen stellen aan wethouder Van der Burg.