Door op 4 december 2013

500.000 euro beschikbaar voor initiatieven tegen jeugdwerkloosheid

Dit voorjaar maakte de gemeenteraad op initiatief van de PvdA  2,5 miljoen euro vrij om de snel stijgende jeugdwerkloosheid in de stad aan te pakken. Vandaag werd bekend dat hiervan 500.000 euro wordt besteed aan initiatieven uit de stad. De jeugdwerkloosheid in Amsterdam bedraagt op dit moment 20% en onder jongeren met een niet-westerse afkomst zelfs bijna 40%. Om dit te bestrijden zoekt de gemeente samenwerking met werkgevers, het onderwijs en andere organisaties uit de stad.

Het subsidiebedrag is speciaal bestemd om de initiatieven vanuit de stad een impuls te geven, met als doel om de Amsterdamse jeugd ‘arbeidsfit’ te houden. Scholen, bedrijven en organisaties kunnen dus voorstellen indienen om Amsterdamse jongeren tussen de 15 en 27 jaar aan een baan of stage te helpen.

Om aanspraak te maken op een bijdrage moeten de activiteiten voldoen aan de doelstelling van het oorspronkelijke plan: het versterken van het opleidingsniveau onder jongeren en zorgen dat ze fit blijven voor de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door stages en werkervaringsplekken.

Lees het volledige overzicht en het tijdspad voor de aanvragen opwww.amsterdam.nl/hoezowerkloos.