Door op 6 maart 2014

Gery de Boer: aandacht voor verborgen werklozen

Gery de Boer (53) is nummer 25 op onze kandidatenlijst. Ze is historica, met een lange carrière als manager en bestuurder in de FNV. Nu werkzaam als bestuurder van FNV Kiem is ze sinds 2002 deelraadslid voor de PvdA. Eerst in stadsdeel Oost-Watergraafsmeer en vanaf 2010 in het nieuwe stadsdeel Oost, waar ze ook de raad voorzit. Daarnaast is ze in 2012 toegetreden tot het landelijk partijbestuur van de PvdA.

1.  Wat maakt Amsterdam voor jou zo bijzonder?

Amsterdam heeft alles en voor elk wat wils. Van musea, theaters, winkelcentra en markten, tot uitgaancentra en mooie woonwijken. Amsterdam is een metropool, maar ook een verzameling van buurten en gemeenschappen waarin mensen elkaar kennen en helpen. Amsterdam staat voor mij voor verdraagzaamheid en vrijheid. Een stad waarin iedereen zichzelf mag zijn en kansen krijgt. Soms met hulp van anderen of de overheid. Maar ook en stad waarin we zinloos geweld en criminaliteit een halt toe roepen. Ik voel me hier al meer dan 25 jaar thuis.

2 waarom wil je graag de raad in voor de PvdA?

Ik werk al 25 jaar voor de vakbeweging. Ik vind dat ook dat geluid in de gemeenteraad gehoord moet worden. Er moet aandacht zijn voor de groter wordende groep zzp-ers in onze stad, die helaas veel verborgen werklozen bevat.
 
3 wat is voor jou het thema van de verkiezingen 2014.

Voor mij staat werkgelegenheid en armoedebestrijding op nummer 1. De hoge jeugdwerkloosheid is zorgelijk. Maar liefst 20 % van de jongeren in Amsterdam is werkloos, onder jongeren met een niet-westerse achtergrond ligt dit percentage nóg hoger, op 40%. De jeugd heeft de toekomst en daarom mogen we hen niet in de steek laten.

Een ander belangrijk thema is wonen. Iedereen moet een woning kunnen vinden in Amsterdam. Ook studenten en starters. 

4 waarom moet de PvdA grootste worden?

Omdat de PvdA opkomt voor alle Amsterdammers. Zonder een grote PvdA wordt de sociale woningmarkt uitverkocht en vindt er een tweedeling plaats in de stad. Dat mag niet gebeuren.

Als de PvdA de grootste is, kunnen we blijven inzetten op sterke scholen en verbetering van de veiligheid in de buurt.
5 op welk resultaat van de PvdA ben jij trots?

Ik ben erg trots op de woningbouw in mijn stadsdeel, die ondanks de crisis toch is gerealiseerd in Oostpoort. Maar er is natuurlijk veel meer wat de PvdA heeft bereikt. Buurten zijn veiliger geworden, de jeugdcriminaliteit is aangepakt, het basisonderwijs is verbeterd en gratis vervoer voor oudere minima is gerealiseerd. En dat is nog maar het begin.

6 wat moeten Amsterdammers van jou weten?

Ik ben al jaren actief in de lokale politiek. De afgelopen 4 jaar was ik raadsvoorzitter in het mooie stadsdeel Oost. Naast mijn werk als raadslid werk ik al 25 jaar voor de vakbeweging. De afgelopen 4 jaren voor FNV Kiem, de vakbond voor de creatieve industrie.