Door op 11 maart 2014

Goed nieuws! Ondanks crisis toch studenten- en jongerenwoningen gebouwd

Zelfs in tijdens van crisis blijft Amsterdam huizen voor jongeren en studenten bouwen. In 2013 kwamen er een kleine 1.000 studentenwoningen en een krappe 400 jongerenwoningen gebouwd. Hiermee komt het doel van 9.000 studentenwoningen en 2.5oo jongerenwoningen in de periode 2010-2014 weer een stuk dichterbij. Dit mooie nieuws werd vandaag door PvdA-wethouder Freek Ossel bekendgemaakt.

Tot nu toe staat de teller op 6.248 studenteneenheden en 1.668 jongerenwoningen.
Afgelopen jaar zijn er studentenwoningen op de Amstelcampus gebouwd en zijn er op Zeeburgereiland woningen met extra geluidsisolatie voor muziekstudenten gebouwd. Het oude studentenhotel CASA-400 is gestript en wordt ingrijpend verbouwd tot zelfstandige studenteneenheden. Ook is gestart met de transformatie van het oude Elseviergebouw in de Sara Burgerhartstraat en zijn er in de Akerwateringstraat in Nieuw-West 76 extra woningen voor jongeren in aanbouw genomen.

De komende jaren wil de gemeente blijven bouwen aan huizen voor studenten en jongeren. Zo zorgen we dat er voor iedereen een plek blijft in Amsterdam. Een belangrijk onderdeel daarbij is het ombouwen van lege kantoorpanden.