Door op 20 juni 2014

PvdA stelt Kamervragen over ontruimen sociale huurwoningen Ymere

PvdA-Kamerlid Jacques Monasch stelt Kamervragen over het plan van woningcorporatie Ymere om 270 betaalbare huurwoningen te renoveren en de huurders eruit de halen. Een groot deel van deze woningen zal na renovatie worden verkocht of tegen een veel hoger bedrag worden verhuurd. Volgens Ymere is dit noodzakelijk om de kosten van de renovatie te dekken.

De PvdA in de Tweede Kamer maakt zich zorgen om dit plan en wil van minister Blok weten of dit juridisch kan en of andere corporaties dit voorbeeld zomaar kunnen volgen.  Ook is de Kamerfractie bezorgd over de ontwikkeling van de voorraad sociale huurwoningen in Amsterdam.

Duo-raadslid Brahim Abid: ‘Het is goed dat de PvdA dit ook in Den Haag aan de orde stelt. Samen met onze collega’s in Den Haag vragen we ons namelijk echt af of er de komende jaren nog wel voldoende betaalbare huurwoningen in Amsterdam zullen zijn. Zeker nu de Amsterdamse coalitie (VVD, D66, SP) de voorraad sociale huurwoningen met 43.000 wil verkleinen. Dat is 20%. De PvdA-fractie in Amsterdam vindt bovendien dat Ymere goed moet aantonen of deze renovatie van hun panden echt nodig is.’