Door op 25 september 2014

Falende Welzorg bestraft na vragen PvdA

WelzorgVanwege mismanagement en de aanhoudende stroom van klachten heeft wethouder Van der Burg besloten hulpmiddelenleverancier Welzorg te straffen. Dit naar aanleiding van vragen die werden gesteld door PvdA-raadslid Maarten Poorter. Welzorg is nu ‘voorkeursleverancier’ af en concurrenten Harting Bank en Beenhakker kunnen opdrachten overnemen.

Als hulpmiddelenleverancier is Welzorg leverancier voor allerlei hulpmiddelen en aanpassingen, zoals rollators en scootmobiels. De afgelopen jaren kwam er een grote klachtenstroom op gang over de slechte service van het bedrijf. De wachttijd voor bestelde producten was lang en om de haverklap werden verkeerde producten geleverd. Raadslid Poorter: ‘Ik was thuis bij een man van wel twee meter, die een veel te kleine rollator had gekregen. Hij kwam echt tot z’n knieën. Vervolgens moest hij ontzettend lang wachten op een rollator van de juiste maat. Zo’n proces is enorm frustrerend en bovendien heel slecht voor het welzijn van zo iemand’.

De gemeente is een Europese aanbesteding voor de rol van ‘voorkeursleverancier’ gestart, waardoor per 1 juni 2015 volledig gebroken kan worden met Welzorg. Eerder al zei gemeente Amstelveen het contract met de leverancier op wegens wanprestatie.