Door op 29 oktober 2014

PvdA: pak laakbaar verhuurgedrag Rappange aan

verwarmingPvdA Amsterdam heeft vandaag wethouder Ivens gevraagd er zoveel mogelijk aan te doen om verhuurder Rappange aan te zetten tot fatsoenlijk verhuurgedrag. Samen met de SP heeft de partij aangegeven dat wat hen betreft de wethouder de grenzen mag opzoeken en oprekken. De huurders van het Hilwiscomplex  zijn al jaren verwikkeld in een slepend conflict met de verhuurder Rappange.

Leden van alle partijen sloten zich unaniem achter de raadsleden Abid (PvdA) en Flentge (SP) en waren niet te spreken over het gedrag van Rappange. De verhuurder gebruikt in het Hilwiscomplex in Zuid een zodanig verouderd en inefficient verwarmingssysteem, dat stookkosten oplopen tot 600 euro per maand. Het weigert echter al jaren om het systeem te vernieuwen. Lees meer over het conflict vandaag op Parool.nl.

Duo-raadslid Abid: ‘Voor de PvdA is de maat vol. Als de liefdevolle weg die de wethouder heeft bewandeld niet meer werkt, mag hij van ons een conflict aangaan met Rappange. Als Rappange doorgaat, mag het ook voelen dat het de hele gemeenteraad tegen zich zal vinden’.