Door op 31 oktober 2014

Meer kwaliteit in hulpmiddelen

De PvdA heeft wethouder Van der Burg overtuigd om meer prioriteit te geven aan de kwaliteit van de hulpmiddelen in Amsterdam. Dat bleek uit de beantwoording van de wethouder tijdens de commissievergadering Zorg en Sport. In de nieuwe Europese aanbesteding voor een hulpmiddelenleverancier wordt de kwaliteit van de leverancier nu evenredig gewogen als de prijs van de leverancier. Eerder was het voorstel van de wethouder om de prijs 60% van de overweging te laten zijn en de kwaliteit 40%.

Raadslid Maarten Poorter is blij met de toezeggingen van de wethouder: ‘In de huidige situatie is de kwaliteit niet altijd op maat. En dat terwijl dit alleen maar belangrijker wordt. Goede hulpmiddelen betekenen niet alleen een gezonder leven, maar ook meer mobiliteit en daardoor sociale contacten. Ik zou graag willen dat elke Amsterdammer – op welke leeftijd dan ook – gemakkelijk zijn vrienden en familie kan blijven zien.

Eerder al stelde Poorter namens de PvdA de kwaliteit van Welzorg, de huidige hulpmiddelenleverancier aan de kaak. De leverancier werd bestraft en een aanbesteding voor een nieuwe leverancier werd gestart.