Gemeenteraadslid

Mohamed Belkasmi

Democratisering, Sport, MBO, Jongerenwerk, Digitale Stad, Lokale Media en Aanpak Noord

Wie ben je?
Ik ben Mohamed Belkasmi (22) en ik kom uit Amsterdam-Noord. Ik lees graag  Manga/Manhwa en raad iedereen die interesse heeft in deze boeken aan Solo Leveling te lezen.

Waarom houd jij van Amsterdam?
De mensen in Amsterdam zijn toegankelijk, sociaal en verbindend. Als je naar een willekeurig voetbalveld gaat in Amsterdam en vraagt of je mee kan doen, sta je binnen vijf minuten op het voetbalveld panna’s uit te delen of panna’s te krijgen… dat ligt eraan hoe goed je bent.

Wat wil jij voor Amsterdam?
De politiek gaat vaak over wat je in vier jaar wil bereiken, maar het gaat er wat mij betreft om wat we in die vier jaar willen starten en doorzetten voor een nog mooiere stad. Ik heb namelijk een visie voor de komende vijftig jaar. We moeten een onderwijssysteem ontwikkelen dat alle kinderen helpt hun talenten uit de verf te laten komen. En we moeten zorgen voor een wereld waarin iedere persoon een (betaalbare) woning kan krijgen en voldoende mogelijkheden heeft om zijn dromen te realiseren. Tot slot moeten we er ook voor zorgen dat we de wereld leefbaar achterlaten.