Kandidaat-gemeenteraadslid

Lotte Terwel

Wie ben je?
Mijn naam is Lotte Terwel (39), ik ben programmamanager van de regionale aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling. Hiervoor werkte ik aan de aanpak van het lerarentekort bij de gemeente Amsterdam. Ik heb stadssociologie gestudeerd en ben moeder van drie kinderen. We wonen in Watergraafsmeer.

Waarom hou je van Amsterdam?
Waar ik ook kom, ik zeg altijd trots dat ik al 21 jaar in Amsterdam woon. Ik ben nooit meer van plan hier weg te gaan. Want Amsterdam is voor mij de stad van hoop en liefde. De stad waar mensen naar elkaar omzien. Maar ook een stad van uitersten, waar de solidariteit onder druk staat. Ajax – Borussia Dortmund op 22 oktober, dat was Amsterdam op zijn best. Creatief, dominant en strijdlustig. 

Wat wil je voor Amsterdam?
Voor grote groepen mensen die onze stad draaiend houden, moet Amsterdam aantrekkelijker worden om te wonen en werken. Ik ga strijden voor gelijke kansen voor ieder kind, goede zorg voor iedereen en veilige buurten. Daarvoor zijn voldoende verpleegkundigen, jeugdzorgmedewerkers, leraren en politieagenten essentieel. Ik vind dat we hen maximaal moeten steunen om voor werk in onze stad te blijven kiezen. Het allerbelangrijkste is het aanpakken van de wooncrisis.