Gemeenteraadslid

Geert Noordzij

Circulaire economie, Openbare ruimte en Groen, Afval, Water. Op Inclusie en Antidiscriminatiebeleid, Dierenwelzijn, Duurzaamheid en Voedsel is Geert Noordzij tweede woordvoerder.

Wie ben je?
Mijn naam is Geert Noordzij (18 jaar) en ik woon in de Rivierenbuurt. Ik ben net klaar met de middelbare school en heb er bewust voor gekozen om (nog) niet verder te gaan studeren. De aanwezigheid van stemmen en ideeën van jongeren in de politiek is ontzettend belangrijk en daar wil ik mij volledig voor gaan inzetten! Ik ben actief binnen de klimaatbeweging bij FridaysForFuture en ik werk bij een ontzettend leuk cafeetje en sociale onderneming bij het Amsterdamse bos

Waarom hou je van Amsterdam?
Amsterdam is een stad met een traditie van progressiviteit, sociaal gedachtegoed en actie. Een concreet voorbeeld is het homohuwelijk: Amsterdam was de stad waar het eerste homohuwelijk ooit werd bezegeld. Amsterdam kent ook problemen, maar deze progressieve traditie geeft mij hoop voor een betere toekomst. Doordat ik weet dat we in Amsterdam met alle diversiteit mooie dingen tot stand kunnen brengen, krijg en hou ik energie om keihard te werken om deze stad inclusiever en socialer te maken.

Wat wil je voor Amsterdam?
Ik wil vanuit de traditie van progressiviteit,  sociaal gedachtegoed en actie de kansenongelijkheid, de klimaatcrisis, de wooncrisis en andere problemen op een inclusieve en rechtvaardige manier aanpakken. We moeten ons niet blind staren op afzonderlijke problemen. Het gaat om sociale maatregelen waarmee wij verschillende problemen tegelijk kunnen aanpakken. Dus: beginnen met huizen te verduurzamen van mensen die in energiearmoede leven. Zo pakken we zowel energiearmoede als de klimaatcrisis aan. De hedendaagse crises zijn sociale crises, daarom gaan we ze sociaal oplossen!