Gemeenteraadslid

Bastiaan Minderhoud

Grond en Ontwikkeling, Woningbouw, Ruimtelijke Ordening, Evenementen, Monumenten en Erfgoed en Kunst & Cultuur. Op Volkshuisvesting is Bastiaan Minderhoud tweede woordvoerder.

Wie ben je?
Mijn naam is Bastiaan Minderhoud (30) en ik ben al zeker een derde van mijn leven lid van de PvdA. Bijna even lang als dat ik lid ben woon ik met veel plezier in Amsterdam Oost, waar ik mij sinds vier jaar geleden namens onze partij ook politiek inzet in de stadsdeelcommissie. Overdag houd ik mij verder bezig met het adviseren van overheidsinstanties, met name op het gebied van armoede, jeugd, werkloosheid en veiligheid. In de avonden en weekenden ben ik te vinden bij buurtbewoners, bij vrienden en familie of op de bank met een boek of een film. 

Waarom houd jij van Amsterdam?
Amsterdam heeft mij de vrijheid en kansen gegeven om te worden wie ik ben. Geen enkele andere stad had dat ooit zo kunnen doen. 

Wat wil jij voor Amsterdam?
Ik wil dat Amsterdam een stad wordt waar iedereen de vrijheid en kansen krijgt om te worden wie die wilt zijn. Dat is vooralsnog niet het geval en daar ligt een grote verantwoordelijkheid voor ons allemaal, en specifiek voor ons als partij.