16 februari 2006

zaterdag: groots campagnespektakel in Bruisend West

Jongeren en Politiek in Amsterdam West
Asscher, Aboutaleb en 4 westelijke stadsdelen in discussie met jongeren

Amsterdam, 8 februari – Op 18 februari staat de PvdA Campagne in Amsterdam in het teken van jongeren. Op die dag zullen Lodewijk Asscher en Ahmed Aboutaleb een avond bijwonen in Podium Mozaïek in Bos en Lommer, die geheel in het teken zal staan van jongeren, aanvang 19.30. Op het programma staat onder meer een rechtszaak, waarin jongeren als advocaten enkele ‘aangeklaagden’ zullen ondervragen, onder het toeziend oog van een rechter. Onder de aangeklaagden bevinden zich Ahmed Aboutaleb (wethouder in Amsterdam), Ayhan Yalin (wethouder in Bos en Lommer) en enkele professionals die dagelijks met jongeren werken. Doel van de avond is om jongeren en politiek dichter bij elkaar te brengen.

De hele dag zullen jongeren benaderd worden in de stadsdelen Bos en Lommer, Geuzenveld/Slotermeer, Osdorp en Slotervaart. Op pleinen, sportveldjes en jeugdhonken zal ze gevraagd worden naar hun mening over het jongerenbeleid in Amsterdam (West). Daar zullen de kopstukken uit de stedelijke en lokale politiek ook bij aanwezig zijn. De mening van die jongeren zal ’s avonds tijdens het programma worden gebruikt in een Lagerhuisdebat, dat zal gaan tussen jongeren en jongerenwerkers. Het debat wordt geleid door Tweede Kamerlid John Leerdam. Een groot aantal jongerencentra zal een bijdrage leveren, en daarnaast mensen als Ahmed Marcouch, Samira Abbos, Mustapha Baba en Saïd Bensellam. PvdA-lijsttrekkers Lodewijk Asscher (Amsterdam) en Jeroen Broeders (Bos en Lommer) zullen een prijs uitreiken voor de beste debater en het beste idee. Daarna zal de aanwezige politici worden gevraagd wat ze de komende vier jaar met de uitkomsten van de avond zullen doen, en wat de jongeren hiervan mogen verwachten.

Muziek van de Marokkaanse slagwerkgroep Daka Marakchia en van rappers Dienaar en Zamour completeren het programma en zullen zorgen voor sfeervolle afwisseling. De avond wordt afgesloten met een DJ, waarbij de politici de jongeren ten dans zullen vragen.

De PvdA in Amsterdam West is zich erg bewust van het belang om jongeren meer en beter bij de politiek te betrekken. Daarbij is het belangrijk om jongeren te motiveren meer gebruik te maken van hun recht om te stemmen. Met deze dag wil de PvdA tonen bereid te zijn hierin verantwoordelijkheid te dragen, te nemen en te willen delen.

Deze dag is dag 2 van de 4-daagse campagne ‘Bruisend West’ in samenwerking met de Gemeenteraadsfractie. De volgende dagen zijn 25 februari met Slotervaart en 4 maart met Osdorp in de hoofdrol.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martijn de Greve, 06-24460020 of Jasper Etten, kandidaat-raadslid van de PvdA in Bos en Lommer en Campagnecoördinator Amsterdam ‘Bruisend West’ – 06-20226674 E-mail [email protected]