30 januari 2006

Zaterdag 18 febr: Opkomstbevordering in “Bruisend West”

“Bruisend West” is een uniek samenwerkingsproject in de westelijke stadsdelen van Geuzenveld/Slotermeer, Bos en Lommer, Slotervaart en Osdorp met als hoofddoel opkomstbevordering. Aan elke campagnedag is een thema gekoppeld en neemt één van de vier stadsdelen het voortouw. Overdag wordt er in elk stadsdeel dezelfde enquête gehouden, die voor de avond worden verzameld en tot een totaaluitslag worden verwerkt. Daar waar mogelijk wordt deze uitslag gebruikt als kapstok voor een centraal, bruisend avondprogramma in het stadsdeel van het thema.

Met de combinatie van verrassende, originele acties en het grote bereik van de enquête over 4 stadsdelen hopen wij op een positieve uitstraling, ook op de rest van de stad. Zo wordt er gegeten met ondernemers, wordt er een rechtszitting gehouden, niet in de Osdorpse bunker, maar in het Bos en Lommerse Podium Mozaïek, komt er een mini kermis in Osdorp met onbeperkt suikerspin eten, en wordt er gewerkt aan een Rode fietssliert van plein naar plein. Met de gekozen thema’s sluiten wij overigens aan bij de centrale thema’s van de Meer Rood op Straat campagne in Amsterdam.

De tweede zaterdag is op de 18de februari wordt geleid door Bos en Lommer. Jongeren staan bij hen centraal, met als titel: Jongeren en Politiek in Actie. Het zal deze dag gaan over werk en stages, schooluitval en buurtactiviteiten. En over agressie en verantwoordelijkheid.
Het dagprogramma, met bezoeken aan diverse jongerenlocaties, wordt gevolgd door een bijeenkomst in Podium Mozaïek, alwaar alle campagneploegen worden uitgenodigd bij te kletsen en het avondprogramma bij te wonen. Dit belooft een waar spektakel te worden, waarbij jongeren als advocaten een aantal prominenten aan de tand zullen voelen, waarna op basis van de enquêteresultaten een Lagerhuisdebat zal plaatsvinden. Kopstukken deze avond zijn o.a. Lodewijk Asscher en Achmed Aboutaleb. De avond zal worden opgeluisterd door live optredens van diverse jonge muzikanten.

Programma dag: enquête gericht op jongeren, diverse locaties, o.a. sportvelden
Programma avond: muziek, rechtszaak, lagerhuisdebat, terugkoppeling naar politieke kopstukken
Locatie: Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191
Aanvang avond: 19.30 u.
Genodigden: jongeren, wethouders, stadsdeelwerkers, jongerenwerkers, professionals, Tweede Kamerleden

De derde zaterdag is op 25 februari en behelst het niet aan actualiteit inboetende onderwerp van veiligheid. Naast de gebruikelijk enquête in de vier stadsdelen ziet het programma er als volgt uit;
Natuurlijk is er de enquête met als thema veiligheid. De activiteiten vinden plaats op het Belgieplein, vanaf 10:00 uur. Khadija Arib zal het programma verder opluisteren en helpen het Turkse, Hollandse, Marokkaanse en welke andere nationaliteit dan ook tot gezamenlijke activiteiten aan te zetten.

De laatste zaterdag is in Osdorp en wel op 4 maart. Ook hier wordt het centrale thema “sterk en sociaal” het uitgangspunt.
De dag bestaat uit een mini kermis met onbeperkt roze suikerspinnen uitdelen, een draaimolen en springkussen. Verder kunnen kinderen ballonnen voorzien van een naamkaartje, die om ongeveer 16.30 het zwerk zullen kiezen. De ballon van het kind, waarvan het naamkaartje retour komt, die de grootste afstand heeft afgelegd verdient een prijs. Gelijktijdig met de kermis vindt ook een opkomstbevorderende activiteit van het stadsdeel plaats in de Meervaart, waarbij als aanwezigen worden genoemd Balkenende en Zalm. Verwacht wordt dat enkele duizenden mensen dit evenement zullen bezoeken. Voorlopig is er vanuit de PvdA de toezegging dat of Lodewijk Asscher of Achmed Aboutaleb komt. Stilletjes hopen wij echter op de hoofdprijs. Wouter, het is maar 20 minuten rijden vanuit Zuidoost naar Osdorp en de ballonnen zijn dan voor jou.
Na afloop is iedereen welkom in café de Uitweg, om vanaf daar naar de centrale PvdA festiviteiten af te reizen.