Wil jij op een Amsterdamse PvdA’er stemmen?

21 mei 2019

Op donderdag 23 mei zijn de Europese verkiezingen. Met Frans Timmermans voorop strijdt de PvdA voor een eerlijk, vrij en duurzaam Europa. Maar naast Frans Timmermans, heeft de Partij van de Arbeid ook een aantal echte Amsterdammers op de lijst staan die u willen gaan vertegenwoordigen in het Europees parlement. Hieronder stellen wij hen aan u voor:

3. Paul Tang

De ongelijkheid is groot en groeit. De lonen blijven achter, contracten zijn flexibel en de lasten stijgen.

Ondertussen zijn Facebook en Google uitgegroeid tot de grootste bedrijven ter wereld, die de minste belasting betalen. Wie betaalt, bepaalt. Of toch niet? De 99% van werkenden betaalt wel netjes belasting maar de 1% van het grote geld steeds meer invloed heeft.

Laten we strijden voor eerlijk delen, zodat iedereen belasting betaalt, ook multinationals en miljardairs. Laten we onze data opeisen, zodat die weer voor ons kunnen werken en niet alleen voor de tech-giganten. Laat Europa een tegenmacht zijn die het voor ons opneemt!

7. Lara Wolters

Ik ben Lara Wolters (32); kandidaat voor het Europees Parlement.

Ik ben overtuigd Europeaan, want samen bereik je meer dan alleen. Toch vind ik dat er in Europa een koersverandering nodig is. Minder voorrang voor de belangen van bedrijven, meer aandacht voor de zorgen van mensen. Zoals over fatsoenlijk werk en eerlijk loon, of over globalisering en het klimaatprobleem. Een Europa met niet multinationals, maar mensen als middelpunt.

Voor zo’n sociaal Europa vraag ik op 23 mei jouw stem.

8. Thijs Reuten

Thijs heeft veelzijdige politieke ervaring, zowel op gemeentelijk als landelijk niveau. Hij was bestuurder in stadsdeel Amsterdam Oost en daarvoor onder andere beleidsmedewerker bij onze Tweede Kamerfractie.

11. Fardau Procee

Als geboren en getogen Burgumer heb ik na negentien jaar het mooie Friesland achter mij gelaten en op verschillende plekken in de wereld gewoond en gewerkt, waaronder Jeruzalem, New York en Brussel. Daar werkte ik voor de VN en de EU en kwam erachter dat Europese samenwerking ingewikkeld, maar ook noodzakelijk is.

Ook uitdagingen in Friesland hebben soms een Europese oplossing nodig. Met die ervaring wil ik me nu graag inzetten voor:

1. De Friese taal en cultuur beschermen en bevorderen.
2. Goed werk, betere contracten en een fatsoenlijk salaris.
3. Betaalbare energietransitie.

15. Arina Angerman

Grote verbondenheid met Europa ontwikkelde ik als meisje in het Groningse Beerta toen ik nummerborden voorbij zag rijden uit Duitsland of Zweden. Vanuit mijn opleiding Sociale en Politieke Geschiedenis hecht ik aan terugkijken. Vanuit mijn grote passie voor politiek werk ik graag samen vooruit aan een sociaal Europa. Sinds 1985 vanuit Amsterdam, omdat ik hou van vrijheid!

Ben jij ook voor?

• Vrij = Baas in eigen buik. Omdat recht op een legale en veilige abortus een vrouw de kans geeft economisch zelfstandig te blijven.
• Rechtvaardig = Minder belastingontwijking. Omdat fiscale rechtvaardigheid telt voor iedereen.
• Duurzaam = Minder plastic. Omdat klimaatverandering bij jezelf begint.

23. Hedy d’Ancona

Hedy is als gerenommeerd PvdA-lid gevraagd als lijstduwer. Zij was eerder minister, staatssecretaris, lid van de Eerste Kamer en lijsttrekker voor het Europees Parlement.