21 februari 2006

Wij houden het schoon: u ook?

Maandagmorgen is wethouder Chris de Wild Propitius samen met zijn zwerfvuilteam op pad gegaan om Amsterdam Noord schoon te maken. In 2005 is ongeveer 3.000.000 kilo zwerfvuil opgehaald in het stadsdeel. Dat betekent dat er ruim 30 kilo rotzooi per inwoner op straat is gegooid.


Amsterdam Noord moet schoon zijn. Dat is de wens van de alle bewoners, maar ook van de raad van het stadsdeel. Wethouder Chris de Wild Propitius heeft er in zijn jaar als wethouder (hij kon pas begin 2005 beginnen) alles aan gedaan om dit mogelijk te maken. Ondanks goede woorden van zijn voorgangers waren budgetten niet aanwezig om dit te realiseren. Hij heeft de budgetten verhoogd en in 2006 kan een nieuw zwerfvuilteam aan de slag!


De wethouder gaf de start en het goede voorbeeld en liep een ochtend mee met een van zijn zwerfvuilteams. Na afloop kon hij slechts vermoeid uitbrengen: “deze jongens werken keihard, onbegrijpelijk wat burgers allemaal op straat gooien. Als ik 3 miljoen kilo zwerfvuil ophaal vraag ik me af wat bewoners zelf vragen van zichzelf en hun buren. Het is echt dweilen met de kraan open!”
Amsterdam Noord wordt steeds schoner door de PvdA wethouder, maar nu is het woord aan de bewoners.