10 februari 2006

Wat vindt de PvdA van Oosterparkbuurt Zuid

Wat gaat er gebeuren?
In de Oosterparkbuurt zijn veel woningen van slechte kwaliteit: gehorig, gebrekkige isolatie en vaak niet inbraakveilig. Ook is een deel van de panden flink verzakt. Alle oude woningen van Ymere zullen worden aangepakt. De aanpak wordt bepaald in overleg met de zittende huurders. Ieder die dat wil kan in een betaalbare woning in de buurt blijven wonen. Een deel van de woningen kan worden samengevoegd tot grotere woningen. Om de kwaliteitsslag mogelijk te maken wordt een deel van de woningen verkocht of duurder verhuurd. Behalve Ymere zijn ook woningcorporaties Het Oosten en De Key van plan woningen aan te pakken in de buurt. Na uitvoering van de vernieuwing door de corporaties blijft in 2010 ruim de helft van de woningen in de Oosterparkbuurt bereikbaar voor mensen met een laag inkomen.

Wat vindt de PvdA?
· De vernieuwing is nodig. Er zijn te veel oude woningen gehorig, slecht geïsoleerd en niet inbraakveilig. Dat is niet meer van deze tijd. Daarom wil de PvdA dat alle oude woningen worden aangepakt.

· Ook mensen met een laag inkomen hebben recht op een goede woning. De vernieuwing is nodig om te verkomen dat straks alleen de kleine slechte woningen overblijven voor mensen met een laag inkomen. De PvdA heeft liever 2 goede dan 3 slechte woningen met een lage huur.

· Arm en rijk moeten een woning kunnen vinden in de buurt. Ongeveer de helft van de woningen in de Oosterparkbuurt moet bereikbaar blijven voor mensen met een laag inkomen.

· Er zijn ook grotere woningen nodig en woningen voor ouderen. Door een voorstel van de PvdA is afgesproken dat er voor gezinnen met een laag inkomen meer grote woningen komen. Ook voor gezinnen die meer verdienen zijn grote woningen wenselijk, zodat zij in de buurt kunnen blijven wonen.
· Mooie oude huizen verdienen bescherming. Op voorstel van de PvdA worden besluiten over sloop van bijzondere panden in het vervolg voorgelegd aan de stadsdeelraad. Zo wordt voorkomen dat mooie panden zomaar kunnen worden gesloopt.

Als u vragen of opmerkingen heeft: kom naar ons toe op zaterdag 11 februari om 15 uur op het Kastanjeplein. U kunt ons ook bellen of langskomen op het maandelijkse spreekuur, elke derde zaterdag van de maand om 11 uur in café Elsa’s aan de Middenweg.