28 februari 2006

Vrouwen op bezoek bij Moeder-Kindcentrum

In het kader van de vrouwentoer “Op de vrouw af”, bezochten een aantal vrouwen van de PvdA het Moeder Kind Centrum in Bos en Lommer.

Na een kort verhaal van een medewerker over de activiteiten van het MKC, spraken we ook met een aantal vrouwen. De vrouwen zijn zeer blij met het centrum, omdat ze er andere vrouwen ontmoeten. Het Moeder Kind Centrum is een soort tweede huis voor vele vrouwen uit de buurt. De aerobicslessen zijn zo populair dat er zelfs vrouwen vanuit Osdorp komen. Wel vinden ze het jammer dat ze zo weinig contact met Nederlandse vrouwen hebben.

De bezoekers van het centrum zijn vooral Turkse en Marokaanse vrouwen. Ze doen er taallessen, yoga, conversatielessen, diverse trainingen en er is maatschappelijk werk aanwezig. Uniek aan het centrum is dat er altijd kinderopvang is. Voor deze opvang en voor de activiteiten wordt slechts een kleine vergoeding gevraagd. Er huizen ook andere organisaties in het gebouw: de Spil voor opvoedingsondersteuning, Hilal-Basak (onderdeel Milli Görüs) en Mimosa voor gezondheidsvoorlichting.

olgens de medewerker is het succes van het Moeder en Kind Centrum vooral te danken aan de lokaltie. Er zijn drie basisscholen in de buurt. Op de foto’s in de gang is te zien dat burgemeester Cohen, wethouder Belliot, Johan Cruijf, minister Verdonk en prinses Maxima ons al voor gingen in een bezoek aan het MKC.