22 maart 2006

Vragen Meijer, Duivesteijn en Depla over Dekker en de Zuidas

Vragen van de leden Meijer, Duivesteijn en Depla (PvdA) aan de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) over de Amsterdamse Zuid-As (interview in Het Parool van 21 januari 2006)

1. Heeft de minister in een interview met Het Parool (21 januari 2006) gezegd: ‘Als het aan mij ligt, gaat bij de Zuidas geen cent naar sociale woningbouw’?
2. Heeft de minister ook gezegd: ‘Nergens ter wereld gebeurt dat. Alleen Amsterdam eist dat we voor minder draagkrachtigen in de buurt van het Vondelpark en tegenover de Stopera bouwen’.
3. Is de minister van mening dat minder draagkrachtigen ook minder recht hebben om in de buurt van het Vondelpark of tegenover de stopera te wonen?
4. Wat zijn volgens de minister ‘de goede redenen’ om daar geen sociale huurwoningen te bouwen?
5. Hoe verhouden deze uitspraken zich tot het streven van de grote steden en van het kabinet in het kader van het grotestedenbeleid naar een ‘ongedeelde stad’?
6. Hoe ziet de minister haar uitspraken in het licht van het algemene streven naar het terugdringen van segregatie en het bevorderen van gemengde woonwijken in de grote steden?
7. Hoe verhouden de uitspraken van de minister zich tot de gemeentelijke autonomie?