16 november 2018

De PvdA Amsterdam heeft een nieuw bestuur!

De Algemene ledenvergadering van de PvdA Amsterdam heeft gisteren ingestemd met de voordracht voor het nieuwe bestuur. Met Bas Torenvliet als voorzitter gaan Jan Minks, Gerben Biermann, Arjan Miedema, Soraya Layeb, Stephan Antuma, Kelly Heeren, Pia van den Berg, Marion Ubbergen, Mohamed Belkasmi en Kaj Leers met ontzettend veel energie aan de slag voor de vereniging.

Hieronder stellen we de nieuwe bestuursleden aan je voor. De omschrijvingen zijn geformuleerd door de voordrachtscommissie.

Voorzitter – Bas Torenvliet (27)

Motiverende inspirator met duidelijke en concrete ideeën over vernieuwing van de partij. Bas is strijdbaar en optimistisch en voelt de tijdgeest goed aan. Hij kijkt naar de toekomst en heeft een heldere visie op de rol van het bestuur. Bas heeft het in zich om veel leden te enthousiasmeren en activeren.

Penningmeester – Jan Minks (69)

Jan is vanwege de liefde naar Amsterdam gekomen in 2014. Hij heeft veel ervaring in de partij en binnen de vakbeweging. Zijn grote verantwoordelijkheidsgevoel maakt dat hij zich graag wil inzetten voor de partij als penningmeester. Jan heeft een lange staat van dienst bij de Belastingdienst en een netwerk binnen de vakbeweging.

Secretaris – Gerben Biermann (39)

Gerben is analytisch en beschouwend en staat te trappelen om aan de slag te gaan. Door zijn brede ervaring als bestuursadviseur en afdelingshoofd is hij goed bekend met politiek-bestuurlijke kwesties. Daarnaast heeft hij ervaring met personeelszaken. Dit maakt hem een goede kandidaat-secretaris.

Algemeen bestuursleden

Arjan Miedema (31)

Arjan is een gedreven en ambitieus ambtenaar – nu werkzaam als bestuursadviseur bij OCW – en werkte de afgelopen jaren als leraar in Amsterdam. Hij heeft ervaring met het werk van een verenigingsbestuur en wil graag het debat aanjagen binnen de partij en aan de slag met het ombudswerk.

Soraya Layeb (32)

Soraya is scherp, energiek en slim. Ze gaat graag de straat op en kan mensen motiveren en mobiliseren. Ze wil de vereniging versterken en zorgen dat mensen zich thuis voelen bij de PvdA. Soraya was eerder actief voor de PvdA in Europa en in Groningen.

Stephan Antuma (35)

Stephan was eerder actief in de Groningse politiek en vervulde verschillende bestuursfuncties. Hij staat klaar voor de partij en is graag op straat. Vanuit zijn visie op de cruciale rol die leden spelen in de wijken zet hij zich graag in voor het contact met en de verbinding tussen deze leden. En vandaaruit met de volksvertegenwoordigende gremia in Amsterdam.

Kelly Heeren (27)

Kelly is de creatieve kracht bij wie de communicatie binnen de vereniging in goede handen is. Haar hart ligt bij tekst, taal en grafisch ontwerp. Zij was eerder bestuurslid voor de PvdA in Zuid en zit nu in Oost in het bestuur.

 

Pia van den Berg (67)

Oud-raadslid Pia wil zich graag in het bestuur inzetten voor de partij en voor de stad. Ze heeft naast politieke ervaring een breed netwerk in de kunst- en cultuursector. Pia kan een verbindende rol spelen tussen fractie en vereniging en tussen de PvdA en Amsterdammers.

Marion Ubbergen (58)

Marion is al bijna vijftig jaar woonachtig in Zuidoost en werkt bij de gemeente. Marion is al twee jaar bestuurslid en zorgt daarmee voor continuïteit vanuit het voorgaande bestuur. In de vorige bestuursperiode heeft zij veel geleerd, veel nieuwe inspirerende partijgenoten leren kennen. Naast haar werkzaamheden is zij ook actief op maatschappelijk vlak, zoals het managen van een jeugdvoetbalteam.

Mohamed Belkasmi  (19)

Mohamed is een ondernemende jongere. Hij is graag bezig met campagne voeren en is daarmee al zeer actief in Noord. Mohamed kan verscheidene doelgroepen aanspreken waaronder jongeren en wil zich inzetten om nieuwe doelgroepen aan te boren.

Kaj Leers (43)

Kaj is een politieke junkie en heeft ruime ervaring in communicatie en politieke strategie. Hij is een denker en een doener. Vanuit urgentiebesef wil hij zijn steentje bijdragen en helpen de PvdA te vernieuwen en te verjongen.