23 juli 2008

Uitslag enquête Wallen

Hoewel een grote groep bewoners en ondernemers zich veilig voelt op de Wallen, blijft drugsoverlast de grootste bron van irritatie. De meerderheid van de bewoners en ondernemers voelt zich door het cameratoezicht veiliger, maar slechts 34% van de ondervraagden wil meer camera’s.

63% van de bewoners vindt de autoluwe aanpak van de Wallen een verbetering en 60% van de bewoners is blij met de voetgangersvriendelijkere Wallen. Een meerderheid van bewoners en ondernemers is tevreden met de huidige sluitingstijden van de horeca en de terrassen op de Wallen. 19 % ziet de café’s graag vroeger dichtgaan terwijl 16% juist wil dat de café’s langer openblijven.

Bewoners en ondernemers denken dat meer openbaar groen, meer woningen, meer winkels voor de dagelijkse boodschappen en meer bedrijvigheid bijdragen aan een beter evenwicht tussen wonen, werken en recreatie op de Wallen. De meerderheid wil het karakter van de Wallen behouden. Tegelijk wil men een rustiger, minder louche buurt met een gevarieerd winkelaanbod. 34% van de bewoners en ondernemers ziet in de vrijgekomen ramen het liefst prostitutie terugkeren.

“De enquête geeft duidelijk weer wat er aan schort in een buurt die het niet gemakkelijk heeft, maar waar mensen graag willen wonen en werken. Wij zullen deze uitkomsten onder andere gebruiken bij onze beoordeling van de plannen van stadsdeel en gemeente om de criminaliteit en de overlast aan te pakken,” aldus Wanneke Sabatino, deelraadslid PvdA Centrum (voor meer info: Wanneke Sabatino, tel. 06-22915057).

De enquête, ontwikkeld door Dr Kees van Driel van MyPsychology, is huis-aan-huis verspreid. 200 mensen hebben de enquête ingevuld. Hieronder vindt u het volledide rapport.