17 maart 2006

Reuten spreekt met Italiaanse socialisten

De gemeenteraadsverkiezingen zijn nog maar net achter de rug en de collegeonderhandelingen nog maar pas begonnen, maar de volgende verkiezingen dienen zich al weer aan. Op 9 en 10 april kiezen de Italiaanse kiesgerechtigden een nieuw parlement. Ook Italianen in het buitenland kunnen daarbij hun stem uitbrengen. In Amsterdam wonen zo’n 4400 Italianen. Een kleine 3000 Amsterdammers met alleen de Italiaanse nationaliteit en zo’n 1500 Amsterdammers met een dubbele nationaliteit waaronder de Italiaanse.

Om ook de Italiaanse kiezers in het buitenland te kunnen ontmoeten, reizen kandidaten van L’Unione di Prodi en de DS door heel Europa. Op vrijdag 17 maart komen twee kandidaten van de zusterpartij van de PvdA de DS (Democratici di Sinistra – Democraten van Links) naar Amsterdam. Giovanni Pollice en Rosella Benati zijn vanaf 19.00 uur aanwezig bij een verkiezingsbijeenkomst in Felix Meritis, Keizersgracht 324. Zij worden ondersteund door PvdA raadslid Thijs Reuten – Italiaanse moeder – en PvdA europarlementariër Max van den Berg.

De DS maakt deel uit van de centrumlinkse coalitie L’Unione di Prodi. Pollice en Benati zullen de plannen voor Italië van L’Unione di Prodi, de groep progressieve partijen rond kandidaat premier Romano Prodi, presenteren. Met L’Unione di Prodi wil de DS bij deze verkiezingen een einde maken aan de regering Berlusconi en hoopt de DS het vertrouwen van de Italianen te kunnen winnen voor een sociaal en sterk Italië.

De voertaal op de bijeenkomst is Italiaans. Meer informatie in het Italiaans en in het Nederlands over de bijeenkomst in Amsterdam, maar ook over een tweede bijeenkomst in Eindhoven op vrijdag 24 maart, vindt u hier