Door Henk Boldewijn op 28 augustus 2014

PvdA wil snel einde aan Bierfiets

Henk-BoldewijnDe PvdA Amsterdam vraagt om maatregelen tegen de Bierfiets. Bewoners, het verkeer en ondernemers in de Amsterdamse binnenstad ondervinden hinder van het door velen gehate voertuig en de bestuurders die er vaak schreeuwend op fietsen. ‘Amsterdam is leuker zonder Bierfiets dan met’, aldus PvdA-raadslid Henk Boldewijn.

Het is menig Amsterdammer een doorn in het oog. De Bierfiets met daarop een luidruchtig vrijgezellenfeest. Vorige week beklaagde zelfs de winkelstraatmanager van de Haarlemmerbuurt in dagblad Metro zich over de gevaarlijke verkeerssituaties die in de Haarlemmerbuurt ontstaat als de bierfiets grote delen van de weg belemmert.
Nadat de rechter in 2010 geoordeeld had dat de Bierfiets als fiets wordt beschouwd,  maar niet zonder meer verboden kon worden door de gemeente is Amsterdam aangewezen op aanpassing van de wegen- en verkeerswet om het gehate voertuig te verbieden. Amsterdam heeft een dergelijk verzoek dan ook gedaan in 2012, maar tot nu toe heeft dat nog niet tot stappen geleid vanuit het ministerie.

Henk Boldewijn, gemeenteraadslid voor de PvdA is het zat en wil dat het college de mogelijkheden in kaart brengt om de Bierfiets te verbieden. Boldewijn: “Ik wil van het college weten of wetgeving in de maak is. En tot die tijd moeten we alle beschikbare mogelijkheden die we als gemeente hebben inzetten. Daar heb ik vragen over gesteld aan het college”

Henk Boldewijn

Henk Boldewijn

Henk Boldewijn is gemeenteraadslid van de PvdA, hij was sinds 2006 lid van de stadsdeelraad Zuidoost. Hij werkt als gymleraar op een basisschool in Amsterdam Zuidoost. Henk is woordvoerder Verkeer & Vervoer. “Ik sta voor een stad in beweging, Waar mensen verbondenheid voelen, sportief en tolerant zijn, Een veilige stad met voldoende werk en betaalbare

Meer over Henk Boldewijn