Door op 16 september 2015

Veilige school voor ouder en kind

De weg naar school moet voor kind en ouder een veilige weg zijn. Daarom moet er gebruik worden gemaakt van verkeersbrigades en moet de omgeving van de school een 15 km-zone zijn. Daar pleit PvdA-gemeenteraadslid Henk Boldewijn vandaag voor in schriftelijke vragen aan het college. De maatregelen moeten een oplossing zijn voor de vele gevaarlijke verkeerssituaties die er op dit moment zijn rondom scholen.

In onderzoek van Veilig Verkeer Nederland gaf 83% van de scholen aan te worstelen met de verkeerssituatie rondom hun school. Jaarlijks belanden zo’n 600 kinderen tussen de 0 en de 14 jaar in het ziekenhuis door een ongeval. Gevaarlijke situaties ontstaan onder andere door fout geparkeerde auto’s en te hard rijdende auto’s. De oproep van scholen aan de ouders om op de fiets of te voet te komen wordt helaas nog niet vaak opgevolgd.

Raadslid Henk Boldewijn: ‘Ik kan me wel voorstellen dat als de straten rondom de school niet veilig voelen, je je niet gemakkelijk te voet of per fiets laat vertrekken. Als wij de ouders helpen de situatie veiliger te maken, is het voor hen ook veel aantrekkelijker om de auto voortaan te laten staan’.