3 mei 2011

PvdA verontrust over nieuwe berichten pesten homoseksueel

De PvdA Amsterdam is bezorgd over berichten dat een homoseksuele Amsterdammer zou worden gepest en getreiterd vanwege zijn geaardheid. De PvdA Amsterdam roept iedereen die te maken meent te hebben met discriminatoir geweld, pesterijen of intimidaties hiervan aangifte te doen. Alleen dan kan de politie actie ondernemen.

Het gaat in dit geval om een man in stadsdeel West, die door een groep jongeren gepest zou worden om zijn geaardheid. De PvdA Amsterdam is blij dat het stadsdeel direct actie heeft ondernomen door contact op te nemen met de Amsterdammer, maar ook door deze groep jongeren aan te spreken op hun gedrag.

PvdA-woordvoerder veiligheid Geke van Velzen: “Het is heel belangrijk dat er aangifte wordt gedaan van pesten of intimidatie. De politie kan namelijk alleen actie ondernemen in de richting van de jongeren als er een aangifte ligt, of wanneer overtreders op heterdaad worden betrapt.”

Van Velzen zoekt uit wat er klopt van het verhaal dat de politie tegen de man zou hebben gezegd dat hij er beter aan deed om zijn verhaal niet in de media te brengen in verband met zijn persoonlijke veiligheid.