13 januari 2010

PvdA steunt Strategienota Coalitietraject 1012

De PvdA stemt in met het coalitieproject 1012 en daarmee met de plannen voor kwaliteitsverbetering van de Wallen. Het doel van deze plannen is het herstel van het verstoorde evenwicht op de Wallen tussen wonen, werken en uitgaan. De PvdA steunt de vermindering van de prostitutie met 40%, maar wil ook dat de veertien ramen op de Singelgracht verdwijnen.

De PvdA wil de eenzijdigheid van coffeeshops, sexinrichtingen, belwinkels en minisupermarkets op de Wallen doorbreken. Wanneke Sabatino (woordvoerder PvdA): “Wij willen een stimuleringsregeling voor starters uit de creatieve industrie waardoor zij zich op de Wallen kunnen vestigen. Ook willen we het culturele aanbod op de Wallen, dat al groot en gevarieerd is met bijvoorbeeld de Oude Kerk, het Bethaniënklooster en Onze Lieve Heer op Solder, verder versterken.”

De prostitutie in het Singelgebied blijft behouden maar de PvdA vindt dat de veertien ramen op het Singel moeten verdwijnen. Wanneke Sabatino: “Prostitutie op het Singel veroorzaakt veel overlast voor bewoners. Het is niet alleen de gebruikelijke overlast van bezoekers, maar ook nog eens de auto´s die ´rondkijken´ en het verkeer op de Singel belemmeren.”

Wat wij niet willen is dat de Wallen haar tolerante en prikkelende karakter verliezen. De Wallen mogen en moeten een spannende uitstraling behouden. Erotisch vermaak en horeca blijven prominent aanwezig, maar wel met meer variatie en keuze in het aanbod.