19 april 2011

Peggy Burke: het geduld met Cordaan is op

Zorgwoordvoerster Peggy Burke heeft op dinsdagmiddag 19 april een pittig gesprek gevoerd met Cordaan. Burke kwam in actie na berichten van AT5 over problemen bij diverse zorgtehuizen van Cordaan.

De AT5 reportage wees uit dat er nog steeds misstanden zijn binnen diverse verzorgingstehuizen. De fractie liet zich daarop informeren door de boze en ongeruste medewerkers van Cordaan.

Tijdens het gesprek met Peggy zegde Damen wederom toe een intern onderzoek te starten naar misstanden. Voor de PvdA fractie is dit niet meer voldoende.

Bij Cordaan is sprake van structureel te hoge werkdruk, onvoldoende opgeleid personeel en inzet van nauwelijks op hun taak berekende flexwerkers. Het zijn sinds 2008 terugkerende problemen. Iedere keer kondigt Cordaan een onderzoek aan, en steeds weer meldt het bestuur van Cordaan dat zij niet op de hoogte is van deze problemen in de eigen organisatie.

Wat de Pvda betreft wordt nu alles uit de kast gehaald om deze problemen op te lossen, zowel door Cordaan als door het college. Daar hoort ook een onafhankelijk onderzoek bij naar de misstanden bij Cordaan, zoals die door medewerkers zijn gemeld.

De gemeente Amsterdam heeft tot nu weinig middelen om in te grijpen bij zorgorganisaties. Dat gaat veranderen als het aan zorgwethouder Eric van der Burg ligt. Eric van der Burg wil een van der Burg norm invoeren voor de zorg en de rol van de huisartsen versterken. De PvdA fractie steunt hem daarin en zal met hem kijken naar alle beschikbare instrumenten om te komen tot goede zorg voor onze Amsterdamse ouderen.