14 maart 2006

Patricia Linhard

Ruim vijfentwintig jaar geef ik leiding aan familiebedrijf en gezin. Ik denk dat ik een forse hoeveelheid ’vloerervaring’ heb, waarmee ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan het politiek forum van de PvdA.

Als moeder en ondernemer heb ik al die jaren midden in het leven gestaan. Ben ik manager geweest van gemiddeld 15, meestal vrouwelijke personeelsleden en twee adoptiekinderen. Heb ik geluisterd naar kinderen, medewerkers, collega-ondernemers en klanten. Met een enorme drive en heel veel plezier. En alle ups and downs die zo’n “extended family” nu eenmaal met zich meebrengt.

Als voorzitter van de ondernemers in de van Baerlestraat, PC Hooftstraat en omstreken kwam ik in aanraking met politieke instanties als: deelraden, Centrale stad, MKB, ROA, parlement. Soms heftige, intensieve contacten, mede door de grootschalige werkzaamheden waar de van Baerlestraat op dit moment mee te maken heeft. Ik vertegenwoordig die belangen van ’mijn’ ondernemers en hun werknemers graag.

Want we gaan een moeilijke tijd tegemoet. Mijn ondernemers, het midden -en kleinbedrijf van Nederland, zijn een essentieel onderdeel van onze samenleving. Welvaart kan pas eerlijk verdeeld worden nadat ze is opgebracht. De PvdA neemt een aantal standpunten in die het midden -en kleinbedrijf moeten faciliteren om deze belangrijke rol te kunnen blijven

Behalve mijn, bijna genetisch bepaalde, belangstelling voor het midden –en kleinbedrijf, en de werkgelegenheid die zij genereert, zijn er veel andere onderwerpen waarover ik graag mee wil denken. Zoals Europa, defensie, ontwikkelingssamenwerking, integratie, onderwijs, volkshuisvesting.

Ik stel mij graag verkiesbaar voor het politiek forum.