26 februari 2006

’Oud-West niet de parkeerplaats van centrum’

Oud-West gaat door met de campagne. Na Rode Zaterdagen over Zorg, Armoede, Stageplaatsen en Huren was het nu de beurt aan de Openbare Ruimte. Onder de slogan ’Oud-West is niet de parkeerplaats van het centrum’ was er zaterdag een actie in de Jan Pieter Heijestraat bij de Edah

Hieronder de folder die werd uitgedeeld

Mensen die hier alleen parkeren, willen we weren! Meer parkeerplekken op straat is niet de oplossing. Die trekken alleen meer parkeerders van buiten aan. De PvdA wil meer parkeerruimte die alleen voor bewoners bestemd is!

1. Krachtig weren van parkeerders die hier niets te zoeken hebben en op doorreis zijn naar het centrum.

2. Aanleg van ondergrondse parkeergarages, die alleen toegankelijk zijn voor bewoners en bezoekers van winkels of andere voorzieningen in Oud-West.

3. In overleg met bewoners invoeren van nachttarief in drukke buurten rond de binnenstad, om parkeerders uit het centrum te weren.

4. Op zondagavond vanaf 19.00 uur betaald parkeren in de drukke buurten rond de binnenstad, om parkeerders uit het centrum te weren.

5. Invoeren van een bezoekerskaart, zodat bezoekers van bewoners wél kunnen parkeren.

6. Aan de meter meer laten betalen als mensen hier langer staan (bijvoorbeeld na twee uur het tarief flink verhogen). Zo willen we ongewenste langparkeerders tegengaan, zonder winkelend publiek te weren.

7. Realiseren van parkeervoorzieningen langs de A10 en beter openbaar vervoer van en naar Oud-West.