17 februari 2006

“Minder pretpark op de Wallen.”

Acht voorstellen voor herstel van het evenwicht

Op de Wallen moet een sluitingstijd voor raamprostitutie komen, het stadsdeel moet een speciaal handhavingsteam met extra bevoegdheden instellen en opvangplaatsen voor verslaafden horen over de hele stad te worden gespreid. Bovendien hoort bestrijding van mensenhandel en misbruik meer aandacht te krijgen.

Dat zijn enkele voorstellen die de PvdA in stadsdeel Centrum doet in haar notitie ‘Acht punten voor de Wallen.’ De notitie is een bijdrage aan de discussie over de toekomst van de Wallen, die de laatste tijd uitgebreid in de belangstelling staan.

De afgelopen dertig jaar is het gebied veranderd van een bijzondere, eigenzinnige Amsterdamse buurt in een soort pretpark. De druk van prostitutie, horeca en drugs op het gebied is enorm geworden. Eigenlijk is er teveel van alles en dit gaat ten koste van het karakter van de buurt. De afgelopen jaren is er veel in gang gezet om de leefbaarheid van de buurt te verbeteren, maar er is een extra inspanning nodig om het evenwicht op de Wallen te herstellen en zo het bijzondere karakter van deze rosse buurt te bewaren.

De PvdA doet acht concrete voorstellen die daaraan een bijdrage leveren. Het gaat niet om een volledig uitgewerkt plan, maar om voorstellen die de sociaal-democraten de komende jaren in overleg met bewoners, ondernemers en andere partijen willen uitwerken. Iedereen die de Wallen een warm hart toedragen worden opgeroepen hierover met elkaar in gesprek te gaan.

Klik hier voor de samenvatting van alle acht voorstellen
Voor meer informatie of de volledige notitie:

Wanneke Sabatino 06-22915057
Roeland Rengelink 06-23604276