13 februari 2006

Met een afwasborstel op campagne

Manon van der Garde ziet door de bomen het bos weer: “In Oud-West had de PvdA een goede campagne-actie. Op het Kwakerplein stonden op 11 februari verschillende ’bomen’, die een regeling tegen armoede voorstelde. Ik ben het helemaal eens met de tekst die op de flyer stond.” Manon houdt op haar eigen website en op de campagneweblog haar dagboek bij.

Jan Duffhues, voorzitter van de Js, maar ook redacteur van deze website schrijft met regelmaat over de (soms ludieke) acties van de Jonge Socialisten. “Lange rijen wit metaal, afgewisseld met felgekleurd kunststof. Keurige frisgroene grasveldjes. Striemende regen, snerpende wind. En zes jonge mensen met een knalrode afwasborstel in de hand. Een surrealistische sciencefiction film? Een bizarre droom? Of toch: de Jonge Socialisten op campagne?”

Daniel Sajet, nummer 18 op de lijst deelt geen flyers uit. Hij zit namelijk in Islamabad, Pakistan om de hulp aan dat land te coördineren. De Deense spotprenten zijn actueel: “Vanaf vorige vrijdag (10 februari) hebben wij in wezen het hele transportsysteem moeten stilzetten en dit puur vanwege de mogelijke persoonlijke bedreigingen. De lokale bevolking heeft last van een heel kort geheugen en het is natuurlijk te triest voor woorden dat onze UN collegae en leden van NGO uit de Scandinavische landen een uitgaansverbod hebben om hun veiligheid te waarborgen. Zelfs op de tenten staat “Danish go home.”

Clyde Moerlie geeft in een impressie van de start van de campagne in Slotervaart duidelijk aan hoe de sfeer is: Zeer goed. “De ballonenrij wordt zo lang dat de moeders hierover beginnen te klagen. En noodgedwongen sturen we de jeugd naar de andere partijen met ballonen. “Maar meneer die rooie is veel mooier”, aldus een jonge bezoeker, die best wil wachten op zijn ballon. Helaas, mama heeft iets minder geduld.”


Kijk geregeld op de campagneweblog. Wellicht kunnen we meer mensen inspireren mee te doen met de campagne. Wil je ons laten delen in je verhalen over de campagne, mail je verhaal dan naar [email protected]. Waak ervoor dat je stuk niet te lang wordt. 400 woorden is al meer dan genoeg.