30 mei 2022

Lian Heinhuis nieuwe fractievoorzitter PvdA Amsterdam

Lian Heinhuis (34) is vanavond door de fractie van de PvdA Amsterdam gekozen tot nieuwe fractievoorzitter. Heinhuis neemt hiermee de voorzittershamer over van Marjolein Moorman, die deze week voor de tweede keer geïnstalleerd wordt als wethouder. In de vorige periode leidde Sofyan Mbarki vier jaar lang de sociaaldemocratische fractie. Ook hij treedt deze week toe tot het college.

Heinhuis is blij en vereerd dat zij gekozen is om de fractie van de PvdA Amsterdam de komende jaren te gaan leiden: “Amsterdam is voor mij de mooiste stad van de wereld. Het sociale karakter en de diversiteit aan mensen, maken het dat ik me hier altijd thuis heb gevoeld. Ik wil dat die stad behouden blijft, en dat we tegelijkertijd een antwoord bieden op de grote uitdagingen waar we voor staan. De toenemende ongelijkheid en klimaatverandering vragen om scherpe keuzes van de lokale politiek. Samen met de nieuwe fractie, andere partijen en de rest van de stad wil ik hieraan gaan werken. Het meeste doen voor de mensen die ons het hardste nodig hebben, is voor mij hierin een belangrijk uitgangspunt.”

Om dit te bereiken kan Heinhuis putten uit haar eerdere ervaring als raadslid. In de vorige periode was zij namens de fractie van de PvdA woordvoerder op de portefeuilles Onderwijs en Duurzaamheid. In het dagelijks leven woont Heinhuis samen met haar partner en zoontje in Amsterdam-Oost en werkt zij als directeur klimaat en biodiversiteit bij de Turing Foundation. Eerder werkte de in Huizen opgegroeide Heinhuis bij de Rabobank en Porticus.