6 augustus 2010

Job Cohen en Ronald Plasterk op PvdA-boot tijdens de Amsterdam Gay Pride

Op zaterdag 7 augustus voer de PvdA mee in de Amsterdam Gay Pride. Dansend op de muziek van de samba-vrouwen-band Bumba (www.bumba-amsterdam.nl) presenteerde de PvdA zich aan het publiek onder het motto “Roze maak je met Rood”.

Daarmee geeft de PvdA aan dat de homo-emancipatie bij de partij in goede handen is, en dat rood en roze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Met banieren, vlaggen en ballonnen, muziek en dans: zichtbaar zullen we zijn. Zichtbaarheid hoort bij de Gay Pride, maar het is ook de ruggengraat van de homo-emancipatie. Daarom waren we erbij zaterdag, om zichtbaar te zijn en solidair.

PvdA-politici steken hun nek uit om de positie van de lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mannen en vrouwen en transgenders (LHBT’s) te verbeteren. Zij doen dat met veel inzet en gedrevenheid. Zij vinden dat je fel moet strijden tégen homogeweld en dat je moet staan vóór gelijke rechten, acceptatie en integratie van LHBT’s in de samenleving. Want iedereen telt mee.
Aan boord voeren verschillende politici en bestuurders mee: Job Cohen en Ronald Plasterk samen met een aantal andere Tweede Kamerleden. Verder lokale bestuurders zoals Marco Florijn en Peter Rehwinkel en Jonge Socialisten en actieve leden uit de PvdA Amsterdam, het PvdA Homonetwerk, het PvdA-gewest Noord-Holland, Rainbow Rose en, daar zijn we heel blij mee, stichting Secret Garden. De PvdA-boot werd georganiseerd door de PvdA afdeling Amsterdam en het PvdA Homonetwerk.