13 februari 2006

In gesprek met bewoners van de Kadoelerbreek

Vandaag stond de PvdA campagne in het teken van ouderen. Wethouders Rob Post en Chris de Wild Propitius gingen in gezelschap van parlementariër Jet Bussemaker, Jetta takkenberg en Ger Vergeer in gesprek met bewoners van de Kadoelerbreek. De bewoners maken zich daar ernstig zorgen over de sloopplannen van het complex.

Bewoonster mevrouw Van den Berg bracht duidelijk naar voren waar de onrust onder de bewoners vandaan komt. Ten eerste willen mensen die veelal ver in de tachtig zijn helemaal niet meer verhuizen. Ten tweede zijn de bewoners van mening dat het complex goed gerenoveerd kan worden. Ten derde vragen bewoners zich af of ze wel een betaalbare woning in de buurt krijgen en tot slot vinden de bewoners dat ze slecht geïnformeerd worden.

Rob Post en Chris de Wild Propitius erkenden beiden direct dat zij begrijpen dat bewoners niet meer willen verhuizen, maar gaven wel aan dat het van belang is dat er in de Banne veel moet gebeuren om de leefbaarheid weer op peil te krijgen. Dat is voor de toekomst ook hard nodig. Helaas moeten daarom ook ouderen verhuizen. Rob Post gaf aan dat bewoners allemaal een betaalbare woning in de buurt kunnen krijgen. Dat is een heldere afspraak.

De informatievoorziening is de afgelopen jaren niet goed gelopen. De wethouders gaan zich er dan ook hard voor maken dat de communicatie met de bewoners nog verder verbetert. Toch gaven de bewoners aan liever te zien dat hun huidige woning behouden blijft.