23 februari 2006

Het Parool: Harde aanval op Griffith

Uit Het Parool:
De lijsttrekkers van PvdA en GroenLinks, Lodewijk Asscher en Maarten van Poelgeest, hebben Laetitia Griffith (VVD) vanochtend ongekend hard aangevallen.

In een rechtstreeks, grimmig debat op Radio 1 werd de liberale politica vooral verweten dat ze directe debatten uit de weg ging. ’’Je moet je als lijsttrekker niet opsluiten in de Stopera of in je dienstauto,’’ beet Asscher haar toe.

Griffith kreeg nauwelijks de kans om uit te leggen dat ze als bestuurder veel andere verplichtingen had. Als ze aan het woord was, maakten haar tegenstanders hoorbaar sis- en zuchtgeluiden. Het linkse duo kon het niet nalaten het betoog van Griffith te verstoren uitroepen als ’tjongejonge’.

Griffith stond in het debat continu onder druk. Zij moest daarbij één van de belangrijkste verkiezingspunten uit het VVD-partijprogramma terugnemen. Daarin staat dat Amsterdammers met een inkomen van 130 procent van het minimum loon of hoger binnen twee jaar hun sociale huurwoning moeten verlaten.

Asscher en Van Poelgeest hadden haar voorgerekend dat mensen met minimum- en middeninkomens op die manier klem kwamen te zitten.

In de uitzending zei Griffith eerst dat de maatregel niet gold voor zittende huurders. Later stelde zij dat het plan ook niet zou gelden voor huurders die verhuizen. Uiteindelijk gaf ze toe dat het plan ’nog maar eens bekeken moest worden’.

Luister naar het gesprek in het programma De Ochtenden op Radio 1

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseert Het Parool in haar theatertje in de Nes interviews met de belangrijkste lijsttrekkers. U kunt daar gratis bij zijn.

Maandag 27 februari – Lodewijk Asscher (PVDA)
Marieke Monden in gesprek met PVDA-Lijsttrekker Lodewijk Asscher (let op: aanvang: 19.00 uur! ENTREE GRATIS)