2 januari 2006

Goede voornemens van de PvdA in de Baarsjes

Op vrijdag 23 december 2005 ging de PvdA in de Baarsjes de straat op om de inwoners van de Baarsjes een prettige kerst en een gelukkig nieuwjaar te wensen. Tevens werd er gepraat over de goede voornemens voor 2006. Het ging onder andere over rminder luchtvervuiling, beter onderwijs, meer ondergrondse parkeerplaatsen en het opknappen van winkelstraten.

Zo wil de PvdA de toestroom van vrachtwagens op de Jan van Galenweg tegengaan. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door de verplaatsing van het Food center. Daarnaast maakt de PvdA zich hard voor een verkleining van de klassen in het basisonderwijs. Tevens vindt de PvdA dat de winkelstraten in de Baarsjes leuker moeten worden ingericht. Tenslotte staat de PvdA voor 500 ondergrondse parkeerplaatsen extra in de Baarsjes, waardoor er bovengronds 250 parkeerplaatsen kunnen worden weggehaald.

De reacties op de kerstwensen waren positief. Het winkelpubliek was aangenaam verrast door de kerstwensen van de PvdA. Onder het genot van een kerstkransje ging het winkelpubliek dan ook veelvuldig het gesprek met de PvdA’ers aan. Hieruit kwam naar voren dat vooral beter onderwijs en minder luchtvervuiling ook door de bewoners als onmisbare punten werden gezien.