14 maart 2006

Geef je op voor het politiek forum!

8 April is de eerste bijeenkomst van het politiek forum. Deze bijeenkomst zal hoogstwaarschijnlijk in ons eigen Mokum plaatsvinden. De stadsregio Amsterdam mag 2 leden afvaardigen voor het politiek forum. Deze wil het stadsregiobestuur democratisch laten kiezen tijdens de ALV in het voorjaar. Inmiddels hebben zich bij de secretaris van de stadsregio 6 kandidaten gemeld:

Klik op de kandidaten voor een persoonlijk verhaaltje
Paul Koek
Leonie ranzijn
Patricia Linhard
David Kok
Martijn Mewe
. Evelien Polter

Mocht je je alsnog willen kandideren voor het politiek forum wees dan snel en schrijf een half A4tje over jezelf en stuur deze met een digitale foto van jezelf naar de secretaris van het Stadsregiobestuur [email protected] of naar bestuurslid Songul Akaya [email protected]. Doe dit voor maandag 20 maart!

Voor de discussie en meningsvorming binnen de partij is in 2001 het Politiek Forum van de PvdA ingesteld. Het Politiek Forum discussieert over nationale, Europese en internationale politieke kwesties, functioneert als arena voor debat en zorgt voor een verbinding tussen politici en leden uit verschillende lagen van de partij.

Het Politiek Forum spreekt met het landelijke PvdA bestuur over de politiek agenda van de partij. De Eerste- en Tweedekamerleden van de PvdA en de Europarlementariërs leggen er verantwoording af over het gevoerde beleid en gaan hierover met de leden van het forum in gesprek. Het Politiek Forum kan zwaarwegende adviezen uitbrengen aan het bestuur, het partijcongres, de Eerste- en Tweede-Kamerfracties en aan de Eurodelegatie. Het is hiermee een belangrijke factor in de politieke besluitvorming in de partij.

Het Politiek Forum komt minimaal 3 maal per jaar bijeen op uitnodiging van het landelijke PvdA bestuur. Ook kan het Politiek Forum zelf een bijeenkomst bijeenroepen. Alle bijeenkomsten zijn openbaar. De belangstelling voor het Politiek Forum is groot, op iedere bijeenkomst komen meer dan driehonderd leden.

De samenstelling van het Politiek Forum* is op het congres van 12 en 13 december 2003 als volgt vastgesteld:
De 25 grootste afdelingen leveren elk 1 afgevaardigde. Voor Amsterdam betekent dat de afdelingen Centrum, Oud Zuid, Zuid Oost, Oost Watergraafsmeer, Zuideramstel en Noord elk een afgevaardigde mogen leveren. Om aanspraak te maken op een afvaardigingplek van een van deze stadsdelen moet je contact op nemen met je eigen afdelingsbestuur.