19 maart 2006

Evelien Polter

Ik ben redactielid van het PvdA Magazine, het afdelingsblad van het stadsregiobestuur van Amsterdam. Mijn laatste artikel is een portret van de tachtig jarige Stien Kriger. Voordat ik redactielid werd ben ik secretaris geweest van het afdelingsbestuur van de stadsregio Amsterdam van de PvdA. Daarvoor was ik bestuurslid van de PvdA afdeling Oost- Watergraafsmeer.

In het dagelijks leven ben ik beleidsmedewerkster bij het ROC van Amsterdam. Naast toezicht en stimulering van de kwaliteit van het onderwijs organiseer ik onderwijsdebatten met docenten over actuele thema’s als interculturele conflicten en de stageproblematiek. Hiervoor ben ik jarenlang met veel plezier docent geweest bij verschillende beroepsopleidingen. Mijn politieke belangstelling is op het onderwijs gericht. Tegengaan van grote schooluitval uit het VMBO en het MBO, tegengaan van marktwerking in het onderwijs en voor een grotere toegankelijkheid van kansarme groepen op de arbeidsmarkt via stages en duale leerwegen zijn voor mij prioriteit. Ik ben lid van het onderwijsparlement, een groep ter ondersteuning van Tweede Kamerleden met onderwijs in hun portefeuille. Ik schrijf voor het onderwijsblad van de vakbond AOB en andere tijdschriften. Naar kunst en cultuur gaat mijn hele leven al mijn interesse uit. Literatuur, toneel, film en cabaret zijn mijn hoofdinteresses.

Cultuureducatie vind ik belangrijk omdat het kinderen, die opgroeien in een gezin met weinig culturele belangstelling, in aanraking brengt met kunst. Subsidiering van kunst moet niet alleen voor de grote en gevestigde gezelschappen en instituties gaan. In de kunstbegroting moet ook ruimte zijn voor beginnende en (nog) niet gevestigde kunstenaars. Talentvolle kunstenaars moeten kansen krijgen in kleine theaters, in broedplaatsen en door financiële ondersteuning. Hoewel ik niet voor subsidiering van operette vanuit de kunstbegroting ben, (maar vanuit het welzijnswerk) wil ik wel financiering van migrantenkunst.

Op mij kun je stemmen. Stem op mij omdat ik dromen heb over een ander Nederland. Mijn dromen gaan over onderwijs met waardering, het doorbreken van de jubeltonen van de marktwerking, het bewerkstelligen van meer democratie en het bevorderen van cultuureducatie. Ik wil het Politiek Forum in om mijn (en onze) Amsterdamse dromen te verwezenlijken.