Door Carolien de Heer op 7 juni 2016

Eindelijk werkomstandigheden Schiphol beveiligers verbeterd dankzij stoere acties beveiligers!

schipholOp deze plek heb ik vaak mijn zorgen geuit over en politieke aandacht gevraagd voor de werkomstandigheden van beveiligers op Schiphol. Ik ben dan ook heel blij dat na stoere acties van de beveiligers er nu eindelijk afspraken zijn gemaakt tussen FNV, Schiphol en de beveiligingsbedrijven om de statijden te verkorten, de klimaatbeheersing te verbeteren en meer mensen in vaste dienst te nemen. Meer info over de afspraken lees je hier.

Eerlijk gezegd werd het ook wel een keertje tijd. Al jaren strijden beveiligers op Schiphol voor betere werkomstandigheden, maar steeds kregen ze nul op rekest. Ik heb met eigen ogen gezien hoe weinig pauze beveiligers kregen, hoe warm het op sommige werkplekken was en vooral hoe slecht er naar hen werd geluisterd door werkgevers en vooral Schiphol. En dit was niet alleen slecht voor de beveiligers zelf maar ook voor de veiligheid van passagiers.

Schiphol beloofde steeds dat de overgang naar centrale security de werkomstandigheden zouden verbeteren. Echter dit leidde juist tot verslechtering. Ik vond echt dat ze grote risico’s namen met de veiligheid van passagiers en de waarschuwingen van beveiligers niet serieus namen. Keer op keer heb ik de wethouder gevraagd als (kleine) aandeelhouder actie te ondernemen richting Schiphol. Op 12 april heeft de wethouder op de aandeelhoudersvergadering het probleem op mijn verzoek en steun van andere partijen uit de gemeenteraad aan de orde gesteld. Of dit heeft geholpen weet ik niet. Wat ik wel weet is dat volhardendheid en opkomen voor jezelf, je collega’s en de passagiers helpt. Dat is wat de beveiligers hebben gedaan. En daar ben ik echt heel trots op!

Carolien de Heer

Carolien de Heer

Carolien de Heer is lid van de gemeenteraadsfractie van de PvdA Amsterdam. Studeerde politiek- en sociaal culturele wetenschappen. In het verleden was zij onder meer politiek assistent van Jet Bussemaker. Inmiddels is zij werkzaam als beleidsadviseur bij de CNV Vakcentrale.

Meer over Carolien de Heer