Expertmeeting: snelle, internationale treinverbindingen

Door Dennis Boutkan op 30 september 2019

Het wordt in Europa steeds makkelijker om rond te reizen. Afstanden lijken steeds korter te worden doordat reizen sneller gaat. Helaas is dit vooral toe te schrijven aan het toegenomen vliegverkeer van de afgelopen jaren. Dit terwijl de behoefte aan schone, snelle en prettige alternatieven sterk groeit. De Milieufederatie laat al jaren zien dat dit kan: er liggen veel kansen om de trein tot een goed alternatief te maken op de korte afstand. De vraag is: wat kan de stad Amsterdam daaraan bijdragen? Over deze vraag organiseert ons raadslid Dennis Boutkan dinsdag 1 oktober 2019 een expertmeeting: “Reizen kan slimmer, prettiger en groener.”

In mei 2018 kwam het rapport ‘Vergelijk vliegen met treinreizen voor korte afstanden’ van de Milieufederatie en Greenpeace uit. Hieruit blijkt dat snelle treinverbindingen in Europa voor afstanden tot 750 kilometer een serieus en haalbaar alternatief zijn voor korte vluchten vanaf Schiphol. Met de druk op Schiphol, de belasting van het milieu en de toenemende reisbehoefte wil de gemeente Amsterdam daarom onderzoeken welke mogelijkheden de stad heeft om dit alternatief te versterken en te verbeteren.

Op dinsdagavond 1 oktober organiseert de gemeenteraad om 19:30 uur op initiatief van de PvdA Amsterdam hierover een expertmeeting. Tijdens deze bijeenkomst zullen deskundigen van organisaties als de NS, Schiphol, het GVB en de Milieufederatie hun kennis, ervaringen met de raadsleden over dit onderwerp delen. Meer informatie over de aanwezige experts vind je hier.

De bijeenkomst is openbaar en vindt plaats in de commissiezaal van het stadhuis.

Ook is er een livestream beschikbaar welke hier te volgen is.

Dennis Boutkan

Dennis Boutkan

Dennis Boutkan is lid van de gemeenteraadsfractie van de PvdA Amsterdam. Dat combineert hij met zijn werk als arbeidspsycholoog bij zijn eigen bedrijf Upstream Consulting, waarmee hij zowel in de publieke, als private sector werkzaam is. Daarnaast is hij maatschappelijk zeer actief. Zo was hij tussen 2006 en 2012 voorzitter van het COC Amsterdam. “Amsterdam, zinderende stad

Meer over Dennis Boutkan