3 maart 2006

Een frisse wind en een nieuw bewind

We doen het samen
De PvdA voelt dat Osdorp klaar staat voor een nieuwe tijd. Osdorp is toe aan een nieuwe manier van werken waarbij politiek en bewoners het samen gaan doen. ‘Samen sterk en sociaal’ is niet voor niets het motto van de PvdA. Het is waar we voor staan want we willen het samen met de mensen doen. We willen sterk zijn voor mensen die het nodig hebben, maar ook sterk staan tegenover mensen die het verpesten en hen ter verantwoording roepen. Handhaving is het uitgangspunt. We willen sociaal zijn voor allen, iedereen heeft recht op kansen en steun op lastige momenten, maar een ieder heeft ook de plicht elkaar te helpen want we doen het samen.

Stedelijke vernieuwing
Stedelijke vernieuwing is niet goed of slecht maar is een middel om goede huisvesting voor allen te bereiken en een buurt kansen te bieden. Mèt alle betrokkenen want anders creëer je geen kans, maar leg je een dictaat neer. Dat is niet de manier waarop de PvdA stedelijke vernieuwing wil aanpakken. Ook hier geldt: kansen creëren voor mensen, voor starters, voor Osdorpers. Dat kan door nieuwbouw, maar ook in de vorm van renovatie. En met oog voor een goede balans tussen ‘de stenen’ en voorzieningen.

Jongeren
De werkloosheid vooral onder de jeugd is onacceptabel. We willen, nee moeten daar iets aan doen. De PvdA heeft plannen om werkgelegenheid in de Lutkemeer te ontwikkelen. Ook willen we ons actief inzetten voor stageplekken voor mbo en hbo’ers. Er is hier echt samen met ondernemers en het stadsdeel wat aan te doen.

Een veilige buurt
We willen mensen kansen bieden en daarbij horen plekken waar je je kunt ontwikkelen en tot samenwerking komt. Iedere buurt heeft behoefte aan samenkomstplekken, klein of groot. Maar ook wil iedere buurt veiligheid. De buurtagent speelt een grote rol met handhaving maar ook hier moeten we er samen voor willen gaan, want alleen samen kan je de problemen echt aanpakken. Degene die overlast ondervindt en degene die overlast veroorzaakt vinden de PvdA tegenover zich die zal helpen, luisteren en handhaven, maar vooral samen de oplossing vindt. We willen het samen doen niet alleen op papier maar ook in de praktijk. Dat is waar de PvdA voor staat: u staat er niet alleen voor want we doen het samen. Het kan zoveel beter in Osdorp