6 februari 2006

“Die politici debatteren vooral veel.”

Wat doen politici nou eigenlijk de hele dag? Zitten ze vooral in de achterkamertjes, zijn ze op pad in het land om stemmen te trekken? De Jonge Socialisten houden het erop dat er in de politiek vooral veel wordt gedebatteerd. En laat het nou net dat zijn wat de JS op zaterdag 28 januari met elkaar gingen doen. Zonder achterkamertjes, en als relaxte dag in het midden van een knallende campagne..

In het Barlaeus-gymnasium werd stevig gedebatteerd, over serieuze zaken als de publieke omroep of godsdienstvrijheid, afgewisseld met een stelling als ’het huwelijk is ouderwets’. Tijdens de lunch kwam ook Lodewijk Asscher nog even langs, om het debat op scherp te stellen. Hij sneed hét onderwerp aan wat controversieel is bij de Jonge Socialisten: een sociale dienstplicht voor alle jongeren. Want ja, het is natuurlijk wel goed voor de maatschappij en je komt nog eens andere mensen tegen, maar verplicht drie maanden of zelfs langer papiertjes prikken of billen wassen? Lodewijk is voor, de JS weet het nog niet. Wordt vervolgd.

De dag werd afgesloten met een stevig debat over Afghanistan en uitzending van de troepen. Het winnende team bleek uiteindelijk vóór uitzending van de troepen, en wisten daarmee mooi de afloop van het debat in de Tweede Kamer te voorspellen. En hoewel de helft van het winnende team een professionele debater bleek, mocht dat de pret niet drukken. Zo was er tussen de drukke campagnedagen even een relaxte dag, die afgesloten werd met een hapje en een drankje, en die zeker voor herhaling vatbaar is.

Lijkt het jou leuk om een keer langs te komen bij de Jonge Socialisten in de PvdA? Of heb je zin om mee te doen met onze jongerencampagne voor de komende verkiezingen? Kijk dan op www.js.nl/amsterdam of mail naar [email protected]!